Костадинов: ПП и „Български възход“ бяха проект, Ваня Григорова - също

Костадинов: ПП и „Български възход“ бяха проект, Ваня Григорова - също
08-11-2023г.
0
Лентата

„Ние не бяхме търсени за подкрепа от страна на Ваня Григорова за втория тур на местните избори. В хода на кампанията забелязахме класическите наченки на проект. Едно лице, на което се създава добър медиен комфорт, с пищна рекламна кампания. Това го видяхме с "Продължаваме промяната" (ПП) и „Български възход“.

Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по БТВ.

Според него всичко това носи отличителните черти на "поредния сглобен проект от някой политически инженер".

"Когато едно нещо прилича на проект, държи се като проект и говори като проект – значи е проект. Единствените, които могат да направят този проект, са собствениците на държавата от Американското посолство“, каза Костадинов.

По думите му за пореден път БСП са в ролята на „донор на поредния проект“.

На обвиненията на Бойко Борисов, че ПП и "Възраждане" са вече сглобка, Костадинов заяви, че такова твърдение е несериозно.

Според него е очевидно, че в София е имало някаква договореност и Борисов не се е притеснявал от това, че ще отстъпи управлението на общината, защото ще запази влиянието си.

"Но във Варна такова нещо нямаше и точно поради тази причина той оценява тази загуба за него като много тежка. За Банкя е разбираемо", коментира Костадинов.

поред него има разместване на пластовете – ГЕРБ са загубили, но ПП-ДБ не са спечелили, а в този вакуум са се намесили много местни феодали.

„Предпочитам бавен ръст, но стабилен, отколкото бърз възход и след това гръмовен срив. В България последните години са показали точно това. Но така работят проектите. Именно това е разликата между „Възраждане“ и всички останали политически партии. Ние не сме проект“, категоричен бе Костадин Костадинов.

Източници: бТВ, "Труд"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.