Каналът в "Телеграм" на Пригожин твърди, че самолетът на шефа на ЧВК "Вагнер" е бил свален

Каналът в
24-08-2023г.
0
Лентата

Каналът в "Телеграм" на Евгений Пригожин, за когото се твърди, че е загинал при самолетна катастрофа тази вечер, съобщи, че самолетът на шефа на наемническа компания "Вагнер" е бил свален над Русия при насочен удар, предаде ДПА.

Самолетът е бил свален от противовъздушна отбрана над Тверска област, посочва каналът "Сива зона" (Gray Zone), но подлага на съмнение смъртта на Пригожин.

Ръководителят на "Вагнер" обичайно използваше "Сива зона" за публикуване на видеоклиповете си.

Каналът написа, че във въздуха по едно и също време е имало два самолета на частната военна компания "Вагнер". Според "Сива зона" вторият самолет е обърнал посоката по време на полет за Санкт Петербург и е кацнал на летище "Остафиево" южно от Москва.

"Сива зона" поставя под съмнение версията на властите, че Пригожин е бил в списъка на пътниците в първия самолет и е загинал. "Къде е бил Евгений Пригожин в крайна сметка в момента няма точна информация", отбелязва каналът.

Руските информационни агенции съобщиха, че е в ход разследване на катастрофата.

За последен път ръководителят на наемническата компания бе видян във видеоклип, публикуван в понеделник, за който се твърди, че е от Африка. Преди два месеца той поведе мистериозен бунт срещу руското военно ръководство - акт, който президентът Владимир Путин окачестви като държавна измяна.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.