Пригожин загинал при самолетна катастрофа?

Пригожин загинал при самолетна катастрофа?
23-08-2023г.
0
Лентата

Частен самолет с 10 души на борда се разби в района на Твер в Русия, докато извършваше полет от Москва до Санкт Петербург. Шефът на “Вагнер” Евгений Пригожин е бил на борда с още 10 души. Според ТАСС всички са загинали, заедно с екипажа. Според информация на борда е бил и менторът и основател на “Вагнер” Дмитрий Уткин.

БТА съобщава:

Губернаторът на Тверска област Игор Руденя взе под личен контрол въпроса със самолетната катастрофа в Бологовския район на Тверска област, при която, по информация на министерството на извънредните ситуации, са загинали 10 души, сред които се предполага, че е бил и руският наемнически предводител Евгений Пригожин. Това съобщи пресслужбата на областната управа, цитирана от ТАСС.

„На 23 август в района на село Куженкино, Бологовски окръг, е станала катастрофа на гражданско въздухоплавателно средство. Ситуацията е взета под контрол от губернатора на Тверска област Игор Руденя", се посочва в съобщението.

По данни на пресслужбата на терен работят служители на правоохранителните органи и на министерството на извънредните ситуации. “Установяват се подробности за инцидента, броят на загиналите в резултат на катастрофата на въздухоплавателното средство се уточнява", добави пресслужбата.

Село Куженкино се намира на 16 км от град Бологое и на 170 км от Твер. Местността в посочения район е предимно гориста.

Според непотвърдени медийни информации разбилият се бизнес самолет е принадлежал на собственика на частната военна компания (ЧВК) „Вагнер" Евгений Пригожин, посочва Асошиейтед прес.
  
Руският регулаторен орган в областта на гражданската авиация „Росавиация" каза, че Пригожин е в списъка с пътниците на разбилия се самолет. Засега обаче не е ясно дали Пригожин се е качил на самолета.

Руските спешни служби са открили осем тела на мястото на катастрофата, предаде агенция РИА Новости.

Пригожин, чиято ЧВК „Вагнер" се биеше заедно с руската редовна армия в Украйна, оглави бунт срещу руското военно ръководство в края на юни, припомня АП. Кремъл заяви, че той ще замине в изгнание в Беларус, а бойците му или ще  го последват там, или ще се влеят в редиците на руската армия.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.