Как се учи в Англия или защо у нас ни трябват строги политики

Как се учи в Англия или защо у нас ни трябват строги политики
14-08-2023г.
0
Гост-автор

Стела Иванова:

Живея в Англия, тук психолози в училищата дори да има, даже не съм чувала за тях,но за сметка на това имат ясна политика и действия срещу агресията. 

Всичко започва от малките неща, например униформите. 

Униформите са предпоставка всички да са на едно социално ниво. Никой не може да ти се подиграва че блузата ти не е маркова,че дънките ти са демоде или евтини. 

До 6 клас,нямаш право да имаш телефон, смарт чесовник и тн. От 7 клас телефоните са изключени и ако те хванат дори в междучасието да си ровиш в телефона го конфискуват. Бижута ,дори обици са абсолютно забранени. После има ясни правила и наказания. 

При агресия в училище се следват наказания, 30 мин изолация в стая, в която нямаш право нищо да правиш, дори да говориш, 60 мин, 2 часа, 2 дни, една седмица и изключване от училище, всичките те според тежестта на провинението. 

Учител и родител имат връзка само по имейл и две срещи годишно на живо. 

Децата не могат да напускат училището, храна се продава вътре, не отвън. Ограда и заключени врати.

Разбира се, и тук има насилие, но две деца изучих тук и ви казвам с ръка на сърце, няма и база за сравнение с нашите училища. 

Карах стаж в техникум в Бг, дори изпитващата комисия ми казваше, ако не викат много, няма проблем, ако си цъкат на телефона няма проблем. Чоплеха семки, с вдигнати крака на масата, играеха игрички и си чатеха. Затова че психолози ли. 

Не се излагайте, строги политики са нужни, това нашето отдавна е анархия.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.