На тези неграмотници ли се дължат безумията в НК?

На тези неграмотници ли се дължат безумията в НК?
11-08-2023г.
0
Богомил Бонев

МВР, а не съдът, конфискува коли. За алкохола, иди-дойди, но за дрогата с фалшив полеви тест как ще става? Ако се докаже дрога с кръвна проба, няма проблем, но тестовете на МВР реагират при лекарства. А дори да си платиш за кръвен тест, не признават резултата, докато след 6 м. не дойде заключение на малкото държавни лаборатории.

Значи, резултатите на частните се приемат за всичко, включително за операции, но не и за наркотици. Ами сертифицирайте ги първо. И като се окажеш невинен, каквито случаи вече има достатъчно, колата ти ще стои разкостена на паркинг, определен от МВР. Че те окрадоха паркираните пред РПУ автомобили, камо ли на някакъв друг паркинг.

Да не говорим за безумието, че при катастрофа по непредпазливост с минимална временна телесна повреда се конфискува колата, а при умишлено престъпление с автомобил това не е предвидено.

Сто пъти писах, че наредбата за дрегерите и полевите тестове, подписана от Валентин Радев през 2017 г. е незаконна. Полицаите сега я обжалват за наркотиците, но само за себе си. При това не са уцелили аргументите.

Основното е, че дрегерите се използват след заповед на министъра на МВР, но едва след измерване от държавна институция. А полевите тестове в същото време не се утвърждават по подобен начин. Направо подписва министърът. Даже не се консултира с министерство на здравеопазването или по закона за измерванията.

Държава на самодейците. А последиците са по-тежки за невинните и обръща тежестта на доказването.

Пиеш хапчета за глава, примерно. Дава положителен резултат на полеви тест, досега взимаха само книжката за управление, сега вече и колата. А ние се занимаваме с интимната връзка.

P.S. Прочетете съветите на колега при тестване с дрегер и полеви тест за наркотици. В коментарите. Разбира се, никога не употребявайте забранени субстанции преди шофиране. Но:
1. Задължително искайте да дадете биологична проба.
2. Никога не подписвайте протокол за доброволно предаване на автомобила.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.