На Вежди Рашидов му резнаха главата, защото си позволи да изрече нещо, което мисли

На Вежди Рашидов му резнаха главата, защото си позволи да изрече нещо, което мисли
09-08-2023г.
0
Карлос Контрера

На Вежди Рашидов му резнаха главата, защото си позволи да изрече нещо, което мисли и влезе в колизия с мейнстрийма. 

А съвременният политически коректен либерален екстремизъм не прощава. Не съм от почитателите нито на скулпура Рашидов, нито на политика Рашидов. Въпрос на вкус. 

Но в настоящата ситуация той падна жертва на своята откровеност, на изказа си, на чистосърдечието си. И беше наказан, защото не съобрази, че отвън дебнат демони, по-страшни от тиа по книгите. Всъщност, изреченото от Рашидов на фона на глупостите натворени и казани от Кирил Петков, Асен Василев и прочие политически бълвочи е безобидно. С едно извинение можеше да мине, не е драма. Не беше нужно да се самобичува, камо ли да подава оставки. Too much.

Обаче либералните екстремисти искат кръв. Буквално и преносно искат кръв. Искат да запушат муцуната на всеки, който дори леко мръдне нанякъде от шаблона на новото нормално. И Рашидов им падна дюшеш да раздадат правосъдие по тяхно му...

По-големият проблем е друг - Вежди Рашидов беше остракиран от своите, при това доста безцеремонно. Това е политическо предателство. Актът говори много - ляволибералният завой на ГЕРБ не само е взет, ама вече е партийна линия. Превърнаха се в една форма на ДБ. Консервативно мислещите в ГЕРБ тепърва ще бъдат подлагани на подобни гонения, заради еретичност спрямо новия (джендърски) курс на партията. 

Остава един Делян Добрев да държи там фронта и да е гласът на разума.

Между другото смятам, че на Рашидов дюшеш му дойде ситуацията и успя да се пусне от хорото. Той като типаж не ми се връзваше в ляволибералното хоро, подето с кърпичката, водено от днешния ГЕРБ. Остава горчивия привкус, че не беше защитен от своите, а предаден на втората минута. 

Същият Рашидов го употребиха, ползваха го за ширпотреба и сега шута. Не се прави така. В днешната политика е това - формата доминира над съдържанието...
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.