Истерията тези дни има за цел да вкара в българския дневен ред американската истеричност и морален рекет

Истерията тези дни има за цел да вкара в българския дневен ред американската истеричност и морален рекет
09-08-2023г.
0
Явор Дачков

Тричането на Вежди Рашидов от същите, които преди три години писаха ПКП по десет пъти на ден във ФБ с всички отенъци на подигравката, е отвратително лицемерие. 

Репликата на Вежди беше по адрес на цялото американско безумие, агресивно нахлуващо и при нас - специални законодателства и фиксации върху извадени от контекст проблеми и фаворизирани виктимизации, съпътствани от генерални обобщения. 

Прочетох някъде, че в България сме отгледали само насилници и това идвало по линия на патриотизма. 

В САЩ от десетилетия има огромни квартали (колкото средно голям български град), в които не можеш да влезеш, защото няма да излезеш, а в Европа от години е същото (опитайте разходка в "Моленбек" в столицата на ЕС) - някой да е правил подобни обобщения за тях? 

А систематичното избиване на деца в американски училища, което придобива размерите на епидемия, защото започна да се прехвърля и в Европа и Русия, не изисква ли специално законодателство и Истанбулска конвенция на квадрат? Какво е това безумно зацикляне в интимното партньорство за 60 работни дни, което от ПП-ДБ въртяха, сукаха, да е и за еднополови връзки (добре, че ГЕРБ опазиха честта на българския консервативен дух и не им пуснаха тази червена линия). 

Какъв е този бяс да вадиш криминални престъпления и да ги развяваш като знаме срещу домашното насилие, за да пробуташ през задния вход лобистките текстове на ЛГБТ от Истанбулската конвенция! Това наистина излиза извън всякакви човешки граници и разум. 

Никой не пречи на тези хора да бъдат такива, каквито искат, но тяхното настойчиво и все по-агресивно желание да се фокусираме върху долницата им и да я празнуваме в законодателството е маниакалност, облечена в позитивни шарени послания и натрапена като общоевропейска норма. 

Наистина можеш да полудееш и Вежди, който е органичен и прям човек, с много здраво земно чувство, го изрази по своя си начин в три изречения. И спечели сърцата на мнозинството, защото каза онова, което всички си мислят. Включително и Никола Минчев, който истински се радваше одобрително на неговите думи. 

Маниакалното желание на едно нищожно малцинство да превърне българите в западни лицемери, само защото иска да усеща по-възвишено вътрешната си зона на комфорт, беше смешно до едно време, сега вече е безумно. 

Разбирам много добре Борисов и Пеевски, които лавират и умело ги насочват към пълната им катастрофа, но след изборите на това трябва да се сложи край. 

А Вежди говореше за нещо далеч по-отвратително и то се състои в тайната на иначе бляскавия светски, артистичен и прочие успех. Тайна, която Холувид се опита да замете под килима с Харви Уайнстийн и да обърне с хастара тъжната истина на доброволно "сътрудничество" в името на славата, но истината е, че голяма част от бляскавите имена в шоубизнеса (а и не само там) правят кариера през нечие легло. И това е ясно като бял ден. А знаете ли колко жесток и низък е светът на класическата и оперна музика - това възвишено изкуство? Не искате и да знаете. И всичко това  е така, откакто свят светува. 

Старата игра е на прелъстяване, а не на насилие. Световната слава и големият успех имат цена, тя е посочена много ясно в Стария и Новия Завет, както и в голямата литература на християнския свят (другата не ми е позната). Да се опитваш да променяш това през преобръщане на причинноследствените връзки и да пробутваш повсевместно съдене, вместо покаяние (както прави Църквата от две хиляди години), е социален експеримент с предизвестен неуспешен край. 

Социалните опити да се премахне злото, без да се разбира произхода му, винаги водят до неговия още по-голям триумф. Това не означава, че не трябва да има правосъдие и справедливост, а означава именно правосъдие и справедливост, извиращи от единствения възможен Източник. 

Истерията тези дни е дирижирана и има за цел да вкара в българския дневен ред американската истеричност и морален рекет, за да могат умните и красивите да узурпрират власт, защото не могат да се доберат до нея през демократични избори и само с едното американско посолство. 

На тях им трябва инструмент за натиск и изолиране през публичен линч на всеки, който не мисли като тях, за да отстрелват конкуренцията. Безумно е да им позволим да го направят.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.