Имам чувството, че живея в някаква шизофренна реалност

Имам чувството, че живея в някаква шизофренна реалност
07-08-2023г.
0
Гост-автор

Имам чувството, че живея в някаква шизофренна реалност. 

Моят приятел дядо Стоян Пелтеков и чичо ми Дойчо Хаинов са воювали през Втората световна война срещу хитлеристка Германия в състава на Първа българска армия от Трети украински фронт, който пък е част от Съветската армия. 

Дядо Стоян и чичо Дойчо на грешната страна на историята ли са били или на правилната? И щом нашата армия е била част от Съветската, то не е ли паметникът в центъра на София посветен и на нея? Та нали тя също е Освободителка за народите на Югославия и Унгария. Трябва ли да се срамуваме от Дравската епопея например? Или пък от това, че България дава 13 000 свидни жертви по време на войната в това число и няколко хиляди убити в резултат на американските бомбардировки над София и други градове? 

Не, аз не се срамувам, аз се ГОРДЕЯ с чичо Дойчо и дядо Стоян, както  се ГОРДЕЯ и с чичо Иван, и чичо Димитър, лежали в Пазарджишкия затвор и на остров Персин в лагера Белене като политзатворници от БЗНС "Никола Петков" по време на социализма. 

Сега си давам сметка кое обединява тези хора - мъжката дума и усещането, че се бориш за истината и срещу тиранията, каквато и политическа окраска да има тя! 

И пак стигаме да политиците, които винаги успяват да извлекат изгода от всяка ситуация. Ама важни били, ама тяхна била задачата да формират общественото мнение! Глупости на търкалета! 

Може и така да е някъде по света, но не и у нас, не и с днешните ни управленци. Извинявам се, но ако аз позволя на хора като Киро, Бойко, Асен, Корнелия, Костадин и Мустафа и цялата им кохорта да ми определят мисленето, значи не ставам за нищо! 

Всичко това се случва докато децата ни /не по тяхна вина/ не знаят кои са  Павел Бобеков, Геоги Икономов, Крайчо Самоходов, поп Груйо Тренчов или пък къде са родени Георги Раковски, Петър Берон , Софроний Врачански и т. н.

Боже, пази България от некадърни и неграмотни управници!
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.