Така се управлява държавата с „ала-бала“. Ала бала чака и софиянци

Така се управлява държавата с „ала-бала“. Ала бала чака и софиянци
07-08-2023г.
0
Карлос Контрера

Нагоре. 
Това е посоката на цените на горивата, когато на власт са ППДБ, а вече и с подкрепата на ГЕРБ (които пък са се самопоставили в ролята на безропотно подкрепящи всяка глупост на Асен Василев). 

Не се съмнявайте, че ще започнат оправдания с войната, КОВИД, международната ситуация, с всичко и всички, но не и те. Асен Василев и компания разбира се нямат вина за нищо. Дори и да е рецидив – скок на цените на горивата.

Само напомням за последните действия на правителството и парламентарната не-коалиция: скоростно и изненадващо  (за три дни)прекратяване на концесията на пристанище Росенец, което само по себе си може и да е правилна стъпка, но без необходимата подготовка и инфраструктура води до– хаос и непредвидимост. 

Държавата се опитва да поеме контрола върху рафинерията в Бургас, като прави нелеп конкурс за особен представител. Пак хаос и непредвидимост. Имам усещането, че всъщност целта е да се обслужи някой от задкулисието, който да се намести заедно с руската страна в скрития картел на дистрибуцията на едро на горива... 

Хаос и анархия, при това държавно организиран хаос. Когато има хаос и непредвидимост – цените тръгват нагоре. И фискът доволен (заради приходите от акциз и ДДС), и задкулисието доволно, защото се увеличава паричният поток към него.

Премахване на данъчните облекчения за пропан-бутан също доведе до повишаване на цената. Комбинирането на всички тези фактори води да видими резултати – цените отново са нагоре. 

Като говорим за видими резултати припомням предизборното обещание на Бойко Борисов от изборите през 2022 г., цитирам: „На трети октомври ще свалям цените на бензин и дизел“…

Така се управлява държавата с „ала-бала“. Ала бала чака и софиянци. Предвид намеренията на Спаси София, ППДБ и подкрепящите ги ГЕРБ, очаквам от тях като решение за високите цени на горивата да предложат и забрана за влизане с коли в центъра на София. За сега същата комбина забрани уж само старите, за сега... 

Звучи ви като шега? Помислете пак!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.