Община Кресна, настоявам да отмените решението си за изгонването на Сидер Седефчев и животните му

 Община Кресна, настоявам да отмените решението си за изгонването на Сидер Седефчев и животните му
06-08-2023г.
0
Гост-автор

От години имаме усещането, че държава България няма. 
Но има Хора. Хора, заради които все още се случват хубави неща по тия земи; хора, които когато са удобни на властта получават потупване по рамото, а през другото време биват мачкани (да не знаят толкова). 

През последните дни нашумя един проблем в запустялото и безлюдно селце в подножието на Пирин - село Влахи. 

Повечето от вас сте го чували благодарение на неуморните усилия на Sider Sedefchev, Asso Kozi, Elena Tsingarska, Hanko Sedefchev, Darko Sedefchev отдали повече от 20 години от живота си, за да възродят поминък в селото. Ако не бяха те, селото отдавна щеше да е в графата обезлюдено, защото когато те се появяват в селото има само един жител. 

От двайсетина години във Влахи се отглеждат стада от две редки автохтонни породи - каракачанска овца и калоферска коза, а през последните години се чува и детски смях лятото, където се провеждат детски лагери и децата могат да се докоснат до красивата природа на селото и до тези редки породи. Звучи хубаво, чак идилично, но това не допада на община Кресна. 

Общинските съветници в Кресна с голямо мнозинство са задължили в едномесечен срок да премести стадата от центъра на селото, а по адрес на Сидер в местните жълти медии се изливат всевъзможни неверни твърдения. Проблемът, според общинарите, е че "улиците" на селото са зарити с дарадонки, че козите минават през "центъра" на селото, че има кучета на всякъде и нахапани деца .... разбира се, това не е вярно. Уверете се сами от снимките. 

По-голям проблем от дарадонките за мен са, че точно тези, които недоволстват си изсипват боклука по улиците (точно срещу църквата на селото) и деретата и всяко лято с децата събираме десетки чували с боклук. 

Община Кресна, настоявам да отмените решението си за изгонването на Сидер Седефчев и животните му от с. Влахи. 

Ваш дълг и отговорност е да съхраните красотата и поминъка на региона, а не да унищожавате и малкото направено.

Всеки, който иска да изрази своето мнение и подкрепа, може  да го напарви със становище до Община Кресна: e-mail: [email protected]
и/или да подпише петицията:
https://www.peticiq.com/409477

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.