Петъчен обзор от д-р Тупавичаров

Петъчен обзор от д-р Тупавичаров
12-08-2023г.
0
Владимир Тупавичаров

Петък, санитарен полуден.

В културата - Тото и Тити. Тото е некъв влогър - млогър, още рапър, често го бъркам с трипер. Да вземе да покани Тити Папазов, а той да разправи как си стригал гаджето навремето и водещият да се скъса от смех. Предаването е било преди месец, но после стана, по - скоро се разчу оная работа в Стара Загора и Тото  го отнесе по пълна програма, нищо че се лигави да се извинява. Отнесе го със стара дата и спонсорите го отрезаха, като свински мъде. Некак не съм съпричастен към мъката му.
Защото схемата е следната: в крехка възраст - рап /примерно Тото/ и чалга, райски газ и бира, после втърдяваш алкохола и наркотиците, възпитават те подкастове /примерно пак Тото/ и Тик Ток, а накрая олеле, миту! Говоря за оня Миту, дето се оказа, че е изклатил половин Холивуд.
Тити, Тото и миту  ме подсетиха за един виц: Хотел в Англия, некакъв нашенец звъни на рецепцията и повтаря, ту ти ту ту.  Оказало се, че иска два чая за втора стая.  
...
 Некултурно събитие проведе бившият културен министър Рашидов, който изказа нестандартно мнение за миту - то, мислейки че микрофонът е изключен. Нема да цитирам, щото ще ми го изкарат през носа, но беше доста хард. При това се изказа пред дама и не чух да изплющи шамар, или поне вербален протест от нейна страна, требва най - после да ги измия тия уши!
Явно беше вденал неколко водки и съвсем си поверва́, че е звезда. От тая си звездна позицията намеси американците и "оня режисьор". Оня режисьор не е режисьор, а продуцентът Харви Уайнстийн, наричан в миналото "крал на киното", когото в САЩ съдиха по многобройни обвинения в сексуални посегателства. Не съм и очаквал да знае такива неща един културен министър, произнесъл фразата "култура, да му евеш майката".

В сравнение с Уайнстийн, Веждито е нано частица, но алкохолът не прощава и на най - добрите си приятели. Да беше теглил една майна на българите, правил го е преди, или да беше набил една глава на някое полицайче, това също е правил, ама не - изрепчи се на либералния интернационал! Отдавна се навърта покрай тежки трапези и е загубил инстинкта за опасност.
И го смачка валякът. Като го отпущи водката нещо мънкá, извинявá се, дето вика един познат, извинявам се и се съжалявам. Нямаше и следа от бабаитлъка му и беше наистина унизително.
Обаче се обади Галя от Посолството и си го изчукаха, и то на мегдана. Изхвърлиха го от комисиите, от парламента, дори от партията. Никой не посмя да мъцне в негова защита, защото всичките ги държат за мъд ... Магнитските, корупцията е мощен механизъм за контрол. Бил си подал оставката - ка́жи чесно! Изфичкаха го, та му изплющяха ушите.
И като знам янките, това съвсем не е краят. Изложба в Лувъра ли? Ще е щастлив, ако го оставят да отвори сергия на Видинския па́наир и да си продава боклуците по две за лев и яйце ресто. Мога да съдействам, с кмета на Видин бяхме в един клас, много читав мъж. Исках само да се похваля, нема да съдействам. 
...
Във Враца затварят детската болница, ще возят децата с линейки в София. Предполагам в новата болница в Горна Баня дето Кире я построи, по новите пътища дето Буци ги построи. Така ще е тя, като си харчим парите за пилони!
 Ще продължим събираме капачки и ако сме усърдни, ще вдигнем болница като палат. То па дотогава докторите, дето още не са уволнени ще грохнат съвсем. Нищо, Кире че забърка от неговите отварки, щом помагат на Опра Уинфри що да не помогнат и на туземчетата, те да не са нещо  по - специални!
 Ето това е истинска трагедия, а не подземния живот на Стара гъзора! Докато се занимаваме с чужди задници и чужди войни, животът по нашите земи гасне, като свещичка.
 В това време метастазите на СДС махат паметници и сменят имена на улици. Като крадци на коли - откраднаха държавата и сега и́ пренабиват номерата, а ако нема купувач, щото е старичка - над 1300 години, ще я продадат на части. После ще делнат парите и ще се разотидат по задморските си имоти. Записа на Руди Гела помните ли? И той не беше за включен микрофон.
...
 В Нигер съвсем скинаха дизгините /скъсаха юздите бел.пр./ и обявиха денонсиране на военния договор с Франция, тоест окончателно  сиктердосаха жабарите. Мими Бабин заплашва с военна намеса, преврат било. Верно ли, на мене на майдан ми прилича, кво не му харесвате?
Съседните Мали и Буркина Фасо го приемат като лична заплаха, май и оркестрантите от "Вагнер" настройват интрументите. 
 Новата власт спря "Радио Франс ентернасионал" и телевизия "Франс 24", цяла Европа е потресена от посегателството върху свободата на словото, щото това в цивилизована държава нема как да се случи.
 Изглежда, че това е руският отговор на взривяването на "Северен поток 2". Отива на майната си газопроводът "Транс Сахара" от Нигерия до Западна Европа, който трябваше да минава през Нигер  и да доставя 30 млрд. кубически метра газ годишно. И Мими трябвада пука шампанско, ако се размине само с Нигер. Защото край тъча загряват и ЧАД, а това значи срив на франкофонска Африка. Краварите имат авиобаза в Нигер, а китайците са наринали много пари, та голем таратор стана там.
 Сещам се как Желю ни писа едно време франкофони и нищо не остана от тая работа, освен устатата му щерка, дето изучи уж божем некакви изкуства във Франция, а сега кара на едните грантове и пилее акъл. И тоя беше една балалайка ...
 А за африканците ми е жал. Като погледна картата на Африка и видя ония прави линии, си представям едни копелета с пури, които чертаят граници с линийка, това на тебе, това на мене. И хич не ги еве, че разделят народи,  племена и семейства, ние също сме го яли тоя бахур. Посяха проблеми, сега жънат реколтата.
Когато Хитлер нападнал СССР, Сталин произнесъл реч, в която казал:  Отговорът може да се забави, но ще бъде безпощаден. Не знам защо се сетих.
...
Внесох закон, че една връзка става интимна след 60 - тия ден, дотогава ако си биеш гаджето не е домашно насилие. Виждам само позитиви, меденият месец се удвоява и се ползва авансово. Не разбрах кой ще следи за сроковете, но можем малко да редактираме соца: интимността интимна - дело на всеки.
 Хубав закон, европейски. Най - обичам шугав да ме пощи. Наглосаксите, дето изгориха на кладите стотици хиляди жени, сега ни учат на отношение към  жените. Преди да ги запалят са ги подлагали на нечовешки изтезания и любопитното е, че специално създадените уреди са били предназначени най - вече за гениталиите. И са избирали най - красивите жени.
 По - късно сбърканяците измислиха садизъм, мазохизъм и други научни термини, зад които се крие все същата извратена похот. Такива неща по нашите земи не е имало никога, държа да подчертая.
...
 На Нахални, оня с антикорупционния фонд, му треснаха присъда 19 години, със специален режим. Либералното общество пак е дълбоко възмутено, забравяйки че съдят собствения си бивш президент и разследват сегашния, по ирония на събата - за корупция.
 Да бях на мястото на сглобката, щях да съм силно притеснен. Защото за тоя борец против корупцията се застъпваха всички евроголемци, чак Оскар му дадоха и за Нобелова го гласеха, ама му откриха антисемитски изказвания и го отеваха. И руснаците си го осъдиха, като две и две - четири.
Некой помни ли, че и у нас имаше Атикорупционен фонд? Кой ще ти помни глупости! Та да не си въобразяват, че Джон, Йохан и Дожвани ще се бият с Иван за да им запазят пашалъка. 
...
 Погледнато без излишни емоции, нашата част от света се управлява от наднационална бюрокрация, тия шматки в телевизора са малоценни и малотрайни консумативи. Съдбата ни се решава на източния фронт, а там едно широко рекламирано контранастъпление се превръща в реконтранастъплание.
 Накрая големите пак ще се разберат, а ние ще гледаме в чий задник да впием устни. Тъжното е, че нашите поколения не можаха да поделят миналото, а младите се интересуват само от индивидуалния си комфорт. Веселото е, че на никой не му пука. Както се казва, корабът потъва бавно, има време да се научим да плуваме.
...
Нещата следват своя ход, а ние да запазим добро здраве и добро настроение. Жегите поотпуснаха, градовете са празни и сънени. Идеално време да се мятаме по машините и да вървим да строим капитализма, а довечера да обърнем лице към масите и да си кажем - наздраве!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.