Радев, направи го! Господин Президент, длъжен сте!

Радев, направи го! Господин Президент, длъжен сте!
12-08-2023г.
0
Гост-автор

Автор: Иван Генов, доктор по международно право

Лявоцентристкото политическо пространство в България отдавна жадува своя адекватен, волеви и смел водител. А по-точно казано - БУДИТЕЛ! Няма време за чакане.

Общобългарското социалистическо гражданско движение като спасителен и озониращ политически проект е точка първа от дневния ред на страната. Внедрените изкуствени евроатлантически джуджета (борисовчетата, шарлатанчетата, дянковчетата, тагаревчетата...) лишават България от настояще и бъдеще, с мръсни ръце се докосват и до историческата памет. Насочват ни във военна улица без изход. Геополитическата катастрофа е на българския праг, на българския бряг. Военнолюбците трябва час по-скоро да се изметат от властта.

Има два начина, г-н Президент, да вървите уверено по пътя към храма. Първият е да Ви гласуват импийчмънт малките десни човечета, което още повече ще вдигне народното доверие към Вас и народното презрение към тях. Предизвикайте ги!
Вторият начин - в навечерието на предсрочни парламентарни избори да си подадете оставката и много скоро вече като неизбежен премиер да поемете кормилото на държавното управление. Нека си правят поправките в Конституцията (там ще е лобното им място) - така ще улеснят Вашето пълноценно ново управление, а не епизодичното служебно. Следва да се има предвид, че и при двата варианта Вие ще оставите президентската институция в надеждни и доказани ръце - на вицето Илияна Йотова. 

Връщам се към потенциалния и мащабен именно по Вашите мерки политически проект. В лявоцентристкото пространство (характерно с неизчерпаемия си потенциал) у нас бродят десетки многоупотребявани политически лица. Някои от тях бракониерстват. Като единици са значими, но като някакви частично обединени са крайно неефективни. Така, докато лявото буксува - дясното пирува, мародерства и ни готви челен удар с новите международни реалности. Затова е крайно необходим политически синтез на българските ПАСОК и СИРИЗА, чийто фундамент да са българските национални интереси и човешката солидарност.

Имате най-високия рейтинг в България. Имате подкрепата на повечето народни слоеве. Имате най-дълбоката и многочислена банка - кадри. Имате впечатляващ международен и национален авторитет.

Действайте още по-смело, г-н Президент! Радев, направи го!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.