И германски тийнейджър беше хванат да драска по стената на Колизеума

И германски тийнейджър беше хванат да драска по стената на Колизеума
17-07-2023г.
0
Лентата

За пореден път стена в известния Колизеум в Рим беше надраскана - този път извършителят е млад германец, съобщава ДПА.

Предполага се, че 17-годишният младеж е надраскал тухлената зидария в амфитеатъра, който е популярен сред туристите в сърцето на италианската столица, в събота вечерта, съобщи тази вечер информационната агенция АНСА. Според доклада извършителят е германски ученик.

След като надраскал стената на първия етаж на паметника, той бил задържан от служители по сигурността, придружаван от учител. След това карабинерите са съобщили за него на полицията.

В рамките на няколко седмици това е третият случай на туристи, за които се твърди, че са надраскали зидарията в Колизеума. Всички те са заплашени от високи глоби, отбелязва ДПА. Преди няколко години руски турист, който надраскал стена в Колизея, трябваше да плати глоба от 20 000 евро (22 442 долара).

Миналия петък млада швейцарска туристка беше хваната да драска първата буква от името си върху стената. Италианската полиция е успяла да идентифицира 17-годишното момиче, съобщиха медиите вчера.

Първият случай беше с роден в България фитнес инструктор, който живее във Великобритания - 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч. Той заяви, че не знаел колко древен е паметникът.

Колизеъумът е на около 2000 години и е една от най-популярните туристически атракции в Италия, като се смята за символ на Вечния град. Построен е през първи век от новата ера и се смята за най-големия амфитеатър в света. В Древен Рим в него понякога са се провеждали гладиаторски битки.  Обектът привлича милиони посетители всяка година.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.