Хватката на безводието

Хватката на безводието
30-10-2022г.
0
Карлос Контрера

Хватката на безводието стяга системно вече над 1/3 от територията на страната. 

На първо четене можем да изредим общини, цели областни градове и една камара малки населени места, които са далеч от нормално водоснабдяване.

Шумен, Добрич, Търговище, цялата област Добрич, Пернишко, Петричко и прочие части от държавата са проблемни. Списъкът е индикативен, а не изчерпателен. Към него периодично се добавят нови и нови територии. 

Ето, от днес Омуртаг е с удължено бедствено положение до 13-ти ноември поради безводие. Работата вече е опряла да се молим за дъжд, но вече и това не е достатъчно, защото и вода да има, поради влошените показатели на водопроводи, станции, резервоари тя все по-трудно стига до чешмите на хората...

В годините МРРБ профука милиарди за водни проекти, а тяхната ефективност е съмнителна. 

Ние сме шампиони по глупост в управлението на водните ресурси. За тридесет години успяхме да построим един язовир за питейни нужди, един единствен. Това е показателно за тоталното безхаберие и управленска некадърност, без значение от партийната боя на тия, които управляваха и управляват ВиК инфраструктурата. 

Докато българското общество се е разделило на два индиански лагера, които спорят за геополитическия сблъсък в Украйна, нашето, българското население ходи без вода и не може да си умие ръцете и да си изпере гащите, защото няма вода...

Няма да се уморя да повтарям, че без мащабен държавен фонд за ВиК инвестиции, скоро зорлем ще обезлюдим още и още територии, защото без вода не може. 

Темата липсва от политическия дневен ред, защото е много по-лесно да бърбориш тъпотии и опорки, отколкото да даваш решения, да влезеш в тематика, която е тежка и неблагодарна, да защитаваш проекти и да носиш отговорност за тяхното изпълнение. 

Сега на мода са словоблудството и клетвопрестъпниците.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.