Мазохизмът и суицидът в ЕК и ЕС се преврърнаха тежка зараза и континентална пандемия.

Мазохизмът и суицидът в ЕК и ЕС се преврърнаха тежка зараза и континентална пандемия.
28-10-2022г.
0
Йордан Халачев

Мазохизмът и суицидът в ЕК и ЕС се преврърнаха тежка зараза и континентална пандемия.
Очевидното,неистово желание да стимулират икономиките на Китай,САЩ,Индия,Турция и за самоунищожение накара ЕК и ЕС да забраняват вноса на руски алуминий.
Изглежда само Урсула,Шолц и обкръжението им не знаят какво правят,защото пет европейски индустриални асоциации наведнъж призоваха властите в ЕС да не налагат забрана на руския алуминий, тъй като  санкциите ще доведат до затварянето на хиляди европейски компании.Съвместното изявление беше подписано от Европейската федерация на потребителите на алуминий (FACE), Германската федерална асоциация за насърчаване на икономическото развитие и външноикономическите отношения (BWA), Националната асоциация на италианските производители на леярско оборудване (Amafond), Асоциация за стомана ( Assofermet) и Леярска асоциация (Assofond).
През август словашкото подразделение на Norsk Hydro и няколко други обявиха, че ще спрат производството на алуминий поради цените на електроенергията. Сега санкциите на алуминия ще доведат до затварянето на хиляди европейски компании.
Друг шедьовър се заформи в Полша. От истерична русофобия,останаха без въглища за зимата.  Точно в навечерието на зимата се оказа, че поляците всъщност нямат гориво за отопление на домовете си. Варшава демонстративно отказа да купува руски въглища и се надяваше, че ще се снабди с "черно злато" от други части на света. Доставки се осъществиха,но в крайна сметка Полша получи не въглища,а боклук.
Фактът, че поляците са пред много трудна зима, беше признат от премиера Матеуш Моравецки, говорейки на правителствено заседание за енергийната сигурност.   Моравецки призна, че в момента има големи проблеми с въглищата в Полша и не стигнат за цялата зима. 
Това обаче беше предвидимо. Варшава наложи ембарго върху вноса на въглища от Русия. „Знаехме, че ще има недостиг от три до четири милиона тона въглища, тъй като местното производство не е осигурява този пазар от дълго време“, каза Моравецки.
Що се отнася до вносните въглища, новините за поляците не са обнадеждаващи. Още през август Жечпосполита алармира. „Вносните въглища имат сериозни недостатъци... Калоричното съдържание на вносните въглища е по-малко от това на местните. Според Rzeczpospolita от всеки тон закупени въглища след тяхното „пресяване“ само 10% до 20% от продукта остава годен за продажба на индивидуални потребители като гориво. 
Сега полският Newsweek твърди, че въглищата в пристанището на Гданск, внесени в Полша от чужбина, изглеждат като прах.  И работниците от индустрията казват: купихме боклук. Това, което влиза, е някакъв вид въглищен отпадък“, казва служител на пристанището на Гданск.
„Те внасят всичко, до което се докопат, само за да успокоят пазара за известно време. Нашите шофьори се обаждат и казват, че от колите изтича черна течност“,съобщава журналистът Мачей Орловски.
По-голямата част от въглищата, които Полша получава от Индонезия, Колумбия, Южна Африка, Австралия, Китай, Казахстан, Мозамбик и Танзания, са с толкова лошо качество, че не са подходящи за битови нужди. Според експерти от един тон въглищен прах, внесен от чужбина, могат да се отсеят само 150-200 кг качествени въглища.
Правителството и двете държавни фирми,  Weglokoks и PGE Paliwa,не отговарят на въпроса за качеството на въглищата, внасяни в Полша.
Депутатът от Сейма и бивш заместник-министър на външните работи на Полша, Павел Ковал заяви, че западните страни могат да откажат да подкрепят Украйна, ако температурата в домовете на техните граждани падне под допустимите норми.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.