Горчиво! На младоженците – честито!

Горчиво! На младоженците – честито!
08-02-2024г.
0
Лентата

Някой беше казал, че японците реагират на чувство за срам, а европейците на чувство за грях. 

Явно, тоя някой не е познавал българската политическа система. 

Дали е странно, не знам, но голяма част от участниците в българския политически живот нямат нито чувство за срам, нито чувство за грях. Ама казали били нещо, обещали били нещо, говорили били за чест, за истина, за достойнство… Глупости! За тези хора това няма абсолютно никакво значение. Замирише ли им на пари и на власт, чувството за грях, и чувството за срам, и достойнството, и честта, и морала, и обещанията… всичко това отива на майната си и за тях, и за техните апологети, за съжаление голяма част от българските медии. 
Добре, че има интернет, за да можем да ги видим как лъсват в цялата си истинска и отблъскваща същност. След сглобката на национално ниво, която сътвориха Продължаваме Промяната, Демократична България, ГЕРБ и ДПС, без никакъв, ама никакъв срам, сега имат нова сглобка в Столичния общински съвет. 
Ама вчера Бойко Борисов каза, че ще се ходи на избори, нямало да се събира с ПП, защото имало съмнения в изборите … и гледа в камерите, което означава в очите на българите, и лъже без никакъв срам, камо ли с чувство за грях. Нали беше много религиозен? 24 часа по-късно общинските съветници от ГЕРБ се прегърнаха с общинските съветници от Продължаваме промяната и гласуваха заедно за председател от ПП. И, за да си прикрият гнусната сглобка си напазаруваха едни предатели от групите на БСП и Възраждане, за да ги използват за смокинов лист… или тоалетна хартия… каквото си решат, нали са си платили. 
Мога само да съчувствам на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, този мач съм го играл и мога само да им кажа, че в крайна сметка това е полезно, защото за някакви смешни обещания и пари са се оттървали от предатели.
Има един много мъжествен субект в столична община, Борис Бонев, представител на жълтите павета, който заяви, че ако ГЕРБ подкрепят неговата формация Спаси София, въпросната формация веднага ще напусне групата на ПП/ДБ. Не го виждам днес да е напуснал, а го виждам прегърнат с Антон Хекимян. Като казвам прегърнат… казвам.. прегърнат! Затова още веднъж ще кажа: “Горчиво! На младоженците – честито!”
Дали от този брак ще произтече нещо добро за София? Едва ли? Тези, които бяха избрани в София да разградят модела Фандъкова от днес вече работят с хората на Фандъкова. Убеден съм, че техните гласоподаватели ги изпратиха в управлението на София, за да сключат точно този брак.
Сега си направете една торта със статуята на “Света София” и…. няма да казвам какво да я направите!
Слави Трифонов

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.