Гешев: Промени в Конституцията, които могат да бъдат направени САМО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Гешев: Промени в Конституцията, които могат да бъдат направени САМО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
23-07-2023г.
0
Лентата

Казаното от мен в последния ми пост тук, точно преди два дни, относно намеренията за посегателство върху Конституцията на Република България от хора с нечисти интереси и доказана във времето ниска правна компетентност, днес за пореден път получи своето потвърждение. 

Намеренията им преминават в действия. Целта е да се отклони вниманието от пълния разпад на българската държавност. Като няма хляб се осигуряват зрелища.

ПП-ДБ направиха нещо като опит за официално публично оповестяване на своите предложения за промени в Конституцията. Изчаквах до сега, за да го видя написано като конкретни текстове на техните официални интернет страници, както те обявиха по време на нечленоразделното си говорене днес, но такова все още няма.

Бих могъл кратко и ясно да заявя, че това, което чух, е едно НИЩО. Едно правно нищо. Гротеска. 

Тези хора днес предлагат промени в Конституцията, които могат да бъдат направени САМО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. 

Безсмислено е в такъв случай да навлизам в детайлите по конкретните им предложения. Нали?

Днешната заявка, че тези промени ще са най-важният приоритет в работата на сегашното Народно събрание, е меко казано нелепа. 

Особено на фона на икономическата, социална, политическа и конституционна криза.

А относно въпроса за националния ни празник, моята позиция е също ясна: единствено резултатът от референдум по темата би бил легитимно и справедливо решение за промяна или непромяна на 3 март като национален празник. Народът да заяви волята си!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.