ООН изрази съжаление за смъртта на руски журналист, убит при украинска атака с касетъчни боеприпаси

ООН изрази съжаление за смъртта на руски журналист, убит при украинска атака с касетъчни боеприпаси
23-07-2023г.
0
Лентата

ООН изрази съжаление за смъртта на военния кореспондент на РИА Новости Ростислав Журавльов, който загина при украинска атака с касетъчни боеприпаси в Запорожка област, заяви пред ТАСС говорителят на световната организация Стефан Дюжарик.

"Съжаляваме за смъртта на още един журналист в тази война. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството, приятелите и колегите му", каза той.

Дюжарик подчерта на брифинг миналия петък, че съобщенията за използването на касетъчни боеприпаси от украинските въоръжени сили предизвикват загриженост у световната организация. Той посочи, че "оръжията от този тип трябва да останат в миналото".

В четвъртък говорителят на Пентагона Джон Кърби призна, че през последните седем дни Украйна е започнала да използва доставените от САЩ касетъчни боеприпаси.

По-рано днес руското министерство на отбраната съобщи, че четирима журналисти от "Известия" и РИА Новости са били ранени при украинска атака в Запорожка област, при която са използвани касетъчни боеприпаси.  Журавльов е загинал по време на евакуацията. Състоянието на останалите журналисти е стабилно. Фоторепортерът на РИА Новости Константин Михалчевски е бил ранен в крака. 

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.