Европейската комисия иска отговори от социалната платформа "Екс" относно предполагаема дезинформация в конфликта между Израел и "Хамас"

Европейската комисия иска отговори от социалната платформа
13-10-2023г.
0
Лентата

Европейската комисия поиска отговор от социалната платформа "Екс" на Илон Мъск на въпроса как компанията му борави с онлайн съдържание относно нападението на палестинската групировка "Хамас" срещу Израел, предаде ДПА.

ЕК съобщи в изявление, че е изпратила на "Екс" (доскоро "Туитър") официално искане за информация съгласно Закона за цифровите услуги.

"Това искане е вследствие на получените в ЕК сигнали относно предполагаемо разпространение на незаконно съдържание и дезинформация, по-специално разпространение на терористично и насилствено съдържание, както и реч на омразата", се казва в изявлението.

"Екс" трябва да отговори на въпросите до 18 октомври, заяви Европейската комисия.

"Въз основа оценката на отговорите на "Екс" ЕК ще прецени какви да бъдат следващите стъпки", се казва в изявлението.

Нарушенията на европейския Закон за цифровите услуги могат да доведат до глоби. За посочените компании финансовите санкции могат да достигнат до 6 процента от световния им оборот. При изключителни обстоятелства, чрез съдебна заповед, дадена компания може да бъде и временно закрита.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.