Израелската армия отказа да коментира съобщенията за зверства на "Хамас" срещу деца

Израелската армия отказа да коментира съобщенията за зверства на
12-10-2023г.
0
Лентата

Израелската армия днес заяви, че не може нито да потвърди, нито да отрече ужасяващите съобщения относно методите, които бойци на "Хамас" използвали, за да убиват малки деца, предаде ДПА.

Новинарският канал "Ай24нюз" тази седмица съобщи, че около 40 бебета и малки деца са били зверски убити от бойци на "Хамас" в гранични райони около Газа. Каналът се позова на израелски войник, по думите на който в кибуца Кфар Аза в Южен Израел терористи са "обезглавили деца и жени".

Военният говорител Ричард Хехт заяви, че журналисти са били допуснати до засегнатите селища и са говорили с войници там. Той обаче уточни, че те не са официални говорители на армията.

Армията все още не е съобщила официален брой на убитите деца.

"Това, което се случи в кибуц Кфар Аза, е клане, при което жени, деца и бебета, както и възрастни хора, са били жестоко заклани по начина на действие на ИДИЛ", заявиха по-рано тази седмица израелските сили за отбрана.

Спасители публикуваха в приложението "Телеграм"снимки от кибуц Беери. На една от тях се вижда обгореното тяло на дете. На друга се вижда детска стая със следи от кръв по пода. В друга публикация се вижда парамедик, който държи в ръцете си опаковано в чувал тяло с размерите на дете.

Миналата събота бойци на "Хамас" убиха повече от 1200 души в израелски гранични селища и на музикален фестивал. Около 150 души бяха взети за заложници и района на Газа. Израел отговори на атаката с тежки въздушни удари. Здравното министерство на палестинската автономия днес съобщи, че повече от 1200 души са били убити в Газа и около 5800 други са били ранени.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.