Дебатите по вота на недоверие започнаха с четене на опорките на ПП-ДБ

Дебатите по вота на недоверие започнаха с четене на опорките на ПП-ДБ
12-10-2023г.
0
Лентата

Дебатите по вота на недоверие за провал на правителството в сектор енергетика започнаха с показване от трибуната на изтеклите снощи опорни точки на ПП-ДБ за това какво трябва да говорят министрите им в парламента.
От трибуната Тошко Йорданов от ИТН и Искра Михайлова от "Възраждане" прочетоха опорките, а Йорданов даже остави разпечатка на трибуната, за да могат управляващите да ги следват.
"Не е смешно, колеги, Найо Тицин ги е писал тези опорки", каза независимият Радостин Василев.„Господин Петков, днес е 12-и, а не 11-и. Освен това си объркахте изказването с г-н Денков, защото ние тези ваши думи ги четем от вчера. Ако не знаете, вашите опорки изтекоха в медиите. Четете си сценария, за да ни е по-лесно нататък. Сгрешихте го от първото излизане“, каза Искра Михайлова от "Възраждане", след като Кирил Петков приключи с речта си.

Веднага след това на трибуната излезе и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

„Леко ме изпревариха, но файлът се казва „Разпределение говорене на министрите - вот на недоверие“, каза той и добави, че ще почете малко от него.

„Общата картина се насочва към глобалния фон - към колосалния напредък, който кабинетът има за четири месеца. Дебатът не е дали ще се затворят ТЕЦ-те, колеги, дебатът е дали България ще вземат 4,2 млрд. лева, на които той (Кирил Петков - бел. ред.) каза 1,2 млрд“, продължи Йорданов.

„Министър Радев после да знае какво да каже - да използва думата лъжа свободно. Е, г-н Радев, използвайте тази дума свободно“, подигра се Йорданов.

„Василев, ако не успеел от трибуна, да го кажел в кулоарите - „Нася спокойствие за цените на тока и посочва колосалният напредък, който кабинетът навакса за 4 месеца“, продължи да чете Йорданов, а това предизвика смях в залата.

„Три пъти има „колосален“ в тези опорки. Този, който ги е писал , е колосален накадърник. Вие сте тотални шушумиги. Оставям ви го тука, да се ориентирате, като четете“, завърши той.

"Имам един въпрос към г-н Петков. Когато вашето правителството падаше в залата на старото Народно събрание, тогава вие казахте, че сте горд, че Делян Пеевски, Бойко Борисов и Митрофанова ви свалят. Сега моля ви отговорете - горд ли сте, че Делян Пеевски и ГЕРБ ви крепят? Защото явно нещата се промениха за вас, да кажете каква е мотивацията", взе думата и независимият Радостин Василев.

"Съжалявам, че единственото, което отговорихте и забелязахте в речта ми  са едии комедийни изказвания на хората от ИТН. Знам, че там има много сопособни хора, правят шоу от много време", каза след това и Кирил Петков.

Тоя поясни, че става въпрос за българската енергетика, за бъдещето на България.

"Вие нямате политики, с които българите да живеят по-добре, вие единствено използвате страха в хората във вашият вот на недоверие. Той няма да бъде успешен, а вие го правите с надеждата да си направите някакви малки предизборни лозунги за следващите две седмици", обърна се Петков към вносителите на вота.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.