Арестуваха прокурора от Перник Бисер Михайлов

Арестуваха прокурора от Перник Бисер Михайлов
13-10-2023г.
0
Лентата

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов е задържан  заради побой над съпругата си, потвърдиха от полицията. Сигналът за домашното насилие е подаден от дъщерята на семейството. Засега Бисер Михайлов е задържан за до 24 часа по закона на МВР. 

Той е бивш зам. окръжен прокурор на Перник, но след скандалите покрай сина му Васил, който наскоро бе осъден условно заради закана за убийство и срещу когото се водят още няколко дела за побой, бе преназначен като редови прокурор. Това не е първият арест на Михайлов. Преди години Бисер Михайлов бе задържан заедно с брат си заради лихварство.

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че дежурен следовател е извършил оглед на мястото. Образувано е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Разпитани са свидетели на случилото се, направено е и освидетелстване.

Предстоят разпити на още свидетели, както и назначване на съдебно-медицинска експертиза. Делото ще бъде докладвано на обвинител при Софийската градска прокуратура. Той трябва да прецени дали има достатъчно данни за повдигане на обвинение срещу магистрата и дали да се иска друга мярка за неотклонение.

По-късно днес ще бъде предоставена допълнителна информация по случая. 

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.