Един малък, древен народ, подложен на буквално унищожение

 Един малък, древен народ, подложен на буквално унищожение
17-02-2023г.
0
Кристиян Шкварек

Изчаках да мине известно време от огромната трагедия в Турция, преди да си позволя да напиша политически коментар.

За първи път от 35 години насам арменската граница бе отворена, за да влезнат арменски камиони с помощ за пострадалите от земетресението. 

По същото време от два месеца вече трае азерска блокада на единственият път от Карабах (арменското име е Арцах) за Армения. Блокадата на Лачинския коридор - единственият път, свързващ Нагорни Карабах с Армения, през който минават 400 тона доставки на ден, на практика обрича на глад над 120.000 души. 
В момента там, под Кавказ, е истинска зима, има сняг, температурите са минусови, а правителството и президентът на Нагорни Карабах са принудени, за да може да оцелее населението на тази страна, да въведат купонна система за разпределяне на храната. 
120,000 души имат право на един литър олио и килограм захар, ориз и макаронени изделия на месец. Спрян е и газопреноса, тока, интернета. Всичко това се случва като продължение на военната агресия на Азербайджан срещу арменците, подкрепяна плътно от страна на Турция. Един малък, древен народ, е подложен на буквално унищожение от двата си големи съседа. 

И ВЪПРЕКИ това същият този народ изпрати помощ на пострадалите хора в един от въпросните си съседи. 

Армения е първата страна, приела Християнството в историята. 
С действията си арменците продължават да заслужават това звание. Господ ще ги възнагради. Дано не накаже нас за това, че сме ги изоставили.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.