Делян Пеевски: Референдум за еврото е капан, ДПС е за въвеждане на единната валута

Делян Пеевски: Референдум за еврото е капан, ДПС е за въвеждане на единната валута
10-07-2024г.
0
Лентата

Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан! Това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС няма да допусне това! Това заяви председателят на Движението Делян Пеевски в позиция, публикувана на сайта на партията.

"Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”.

Като страна членка на ЕС сме приели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това", отбеляза Пеевски.

По думите му, формацията ще бъде "За" еврото до крайното му въвеждане у нас:

"ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.
Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.

Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута", категоричен бе Пеевски.

Източник: ДПС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.