Борисов иронизира Кирил Петков от Ловеч: Исках да си купя електромобил, ама няма. И батерии няма

Борисов иронизира Кирил Петков от Ловеч: Исках да си купя електромобил, ама няма. И батерии няма
06-10-2023г.
0
Лентата

Исках да си купя електромобил, но Нанков ми каза "Ще си купиш друг път. То и батерии няма". Както е тръгнало и ток няма да има". Това каза пред симпатизанти в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Така той за пореден път атакува "Продължаваме промяната" и в частност Кирил Петков. На 10 юли 2021 г. Кирил Петков, тогава служебен министър на икономиката, и представители на германската компания Nеxt.е.GО подписаха меморандум за изграждане на завод за производство на електрически автомобили в Ловеч. Бе посочено, че инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде около 140 млн. евро, като до края на 2021 г. се очакваше да бъдат разкрити 1000 нови работни места.

"Минах да видя, може пък да е вярно. Стъкло! Фотоволтаичен парк с един човек охрана", допълни Борисов. Лидерът на ГЕРБ отправи и друг упрек към Петков. "Минах и покрай язовира. Пълен е. А там си направиха предизборната компания", посочи още Борисов. Също като служебен министър на икономиката Петков посети водоема, кръстен "Пазар дере" до Ловеч през юни 2021 година. Там обяви, че са дадени 2.35 млн. лв., а язовирът е празен и не задържа вода. Освен това междуведомствената група, извършила проверката, установила, че използваните материали са платени на в пъти по-високи цени от пазарните.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.