Болестта ГЕРБ не е излекувана и се развива прогресивно.

Болестта ГЕРБ не е излекувана и се развива прогресивно.
05-12-2022г.
0
Любо Кольовски

Някои определят номинацията на проф. Габровски като умен ход и удар в десетката от страна на Бойко. Други се чудят как и защо професорът се е съгласил да се нагърби с такава отговорност, която крие много неизвестни и ангажименти да се справя с огромните щети, нанасени от управлението на ГЕРБ от последвалия политически и управленски хаос. Да, ходът на Борисов е хитър, тарикатски и в голяма степен мошенически, но този ход е еднолично негово решение. Няма сведения през последните няколко дни политбюрото, или както там се нарича управлението  на шайката да е заседавало, да е обсъждало различни кандидатури за премиер. Ако е имало такива съвещания и заседания, те са били на скрито и потайно, както си му е реда да се взимат решенията в ГЕРБ. Обзалагам се, че и самият професор е бил изненадан от предложението да участва в този спектакъл с предизвестен край.
Ние нямаме университети за политици. Нямаме колежи, нямаме дори техникуми за обучение на управленци. Всеки пълноправен и неосъждан гражданин може да бъде премиер, министър, кмет, главен секретар, шеф на агенция, областен управител и т. н. Възгласите "Ама, как така неврохирург може да бъде премиер?!" са толкова несъстоятелни, колкото навремето бяха възгласите "Ама, как така пожарникар и охранител ще бъде премиер?!" Законите и Конституцията дават равни права не всеки мераклия за власт.
Не професията и специалността на Габровски са важни. По-важно е, че номинацията му е еднолично хрумване и каприз на  един тиранин и узурпатор на властта и държавата, който навремето сам си призна, че ако не е премиер, ще се спомине. Вероятно от скуката,  предизвикана му от това, че не е едноличен господар на България. Не знам дали проф. Габровски осъзнава това,  но не съм аз човекът, който трябва да му го каже. Не знам и как професорът ще се еманципира някога от ангажиментите си към Бойко. Може би както се еманципира акад. Герджиков, но това е малко позорно и много недостойно за човек, какъвто е Габровски.
Някога БКП си имаше академия за обучение на кадри - АОНСУ. Какво са учили "студентите" в тая академия, аз не знам. Но децата и внуците им добре са усвоили изкуството на политическите лъжи и съпътстващите ги грабежи. Проф. Габровски е от друго тесто, но се хвана на хорото на наследниците на БКП. Дано това не се отрази на медицинския му професионализъм и дано не пострадат пациентите му!
Фактите и събитията говорят, че болестта ГЕРБ не е излекувана и се развива прогресивно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.