България никога няма да я пуснат доброволно в Шенген

България никога няма да я пуснат доброволно в Шенген
04-12-2022г.
0
Тихомир Чергов

Цялата схема с Шенген е толкова очевидна и ясна - поне за тези, които имат очи и акъл да я видят. 

Има два основни канала, по които мигранти влизат в Шенген: единият е през Либия, Средиземно море и Италия (стоварват ги обикновено около Сицилия) - това е каналът най-вече за африканци; другият е през Близкия изток, Турция, България, Шенген - през него минават азиатските мигранти.

България никога няма да я пуснат доброволно в Шенген (доброволно - от добра воля, без сериозен натиск и използване на политически инструменти от България) - защото е гранична държава с Турция, най-големият "хъб" за мигранти. За тях просто е по-удобно да има държава буфер между Турция и Шенген, благодарение на който буфер трафикантите ще трябва да преминават през минимум още една охранявана граница.

Отделно от това, ако България влезе в Шенген, тогава Гърция изведнъж може да се превърне в главен хъб за мигранти - както от Африка, така и от Азия - защото ще се образува директен "шенгенски коридор" от Гърция, през България и Румъния, чак до всяка западноевропейска държава. А гръцката граница е най-трудната за охраняване в цяла Европа, заради множеството островчета и огромната брегова линия. Трафикантите ще знаят, че успеят ли веднъж да си вкарат "стоката" в Гърция, вече на практика са в Шенген и от там без проверки могат лесно да ги закарат навсякъде из Западна Европа.

Нарочно ни изиграха тая постановка с "Холандия не ни иска заради корупцията", защото е една от най-отдалечените от България държави, до които вероятно достигат най-малко мигранти от канала "Турция-България-Европа". Щеше да е неудобно Гърция да налага вето, защото тогава щеше да стане ясна истинската причина за ветото, а ако го бяха направили Германия или Франция, пак щеше да е неудобно - "големите държави спъват малка България и развалят единството в съюза". Затова избраха Холандия за бушон, който да им свърши мръсната работа.

Никой в Холандия не е чувал и не му пука за Гешев, Пеевски, Доган и "българската корупция". Лидерът в ЕС Германия беше основният фактор зад партия ГЕРБ. Между другото, вчера Елон Мъск разкри грандиозна корупционна схема, в която хора от екипа на Байдън директно са се обаждали на предишното ръководство на Туитър и са им нареждали кой статус да изтрият, коя акаунт да забранят, на коя тема да наложат "вето" за обсъждане в социалната мрежа. В ЕС пък Урсула забърка далавера за милиарди с ваксините.

Нашите Пеевски и други корупционери са много дребни риби в сравнение със западните си колеги. Просто в главата на "планктона" и на грантаджиите е набито, че западняците са "чисти и неопетнени" и всичко, което правят, го правят само и единствено от добра воля и добросъвестност.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.