В цялата сага с Народния театър има един голям мълчаливец

В цялата сага с Народния театър има един голям мълчаливец
02-12-2022г.
0
Петър Волгин

За скандала в Народния театър "Иван Вазов" вече се изказаха актьори, режисьори, театроведи, министърът на културата, директорът на театъра....

Обаче в цялата тази сага има един голям мълчаливец. 

И това е човекът, който предизвика въпросния скандал - Александър Морфов. 

Много интересно, имал е смелостта да драска по вратата на Велислава Кръстева, а сега няма куража да излезе и публично да заяви какво го е накарало да се държи като хормонално дисбалансиран тийнейджър. 

Вместо него говорят някакви актьори, което е доста странно. Най-малкото защото  не е особено мъжествено да правиш нещо, след което да караш други да обясняват постъпките ти.

Между другото, браво на онези хора от Народния театър, които застанаха в защита на директора. Защото това сега е непопулярната позиция. Сега ако искаш да си "куул", трябва да обясняваш какъв "герой" е Морфов и колко "лош" е Васил Василев. 

Не знам откого драскането по врати се води за "геройство", но знам че Морфов е в Народния, защото е поканен там именно от Васил Василев. И поне минимално уважение трябва да прояви към директора.

Що се отнася до министъра на културата, с думите си по случая той показва, че още съвсем малко му трябва да стигне интелектуалните "висини" на своя предшественик Наско. 

Дано все пак се осъзнае, докато е време.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.