Натрапването на ЛГБТ се оказа скъпо удоволствие за Обединеното кралство и Европейския съюз.

Натрапването на ЛГБТ се оказа скъпо удоволствие за Обединеното кралство и Европейския съюз.
02-12-2022г.
0
Йордан Халачев

Натрапването на ЛГБТ се оказа скъпо удоволствие за Обединеното кралство и Европейския съюз.
 Лондон и Европа, раздирани от енергийни кризи,са наказани със сделката за втечнен природен газ между Китай и Катар. 
Лондонските власти забраниха рекламите на Катар заради неговата анти-ЛГБТ позиция. ЕС направи подобни простотии и демонстрации на Световното по футбол.
В отговор Доха подписа договор с Пекин за доставка на LNG, който Европа не можа да постигне. Освен това, Катар беше най-големият инвеститор в Лондон и реши да преразгледа финансирането на британски проекти.
Обединеното кралство-една от най-толерантните страни към ЛГБТ общността,взе противоречиво решение,със злобен опит да подкопае туристическия сектор на Катар, който е домакин на Световното първенство по футбол.И бе наказано.
Факт е, че арабската страна обяви,че няма да допусне ЛГБТ пропагандата на своя територия. Поради тази анти-ЛГБТ позиция лондонските власти забраниха реклами, представящи Катар и неговия туризъм на много места, включително гари, метро, ​​автобусни спирки, таксита.
Според Financial Times, решението на Великобритания, взето под натиска на ЛГБТ лобито, ще й струва скъпо.   
Администрацията на Доха преразгледа настоящите и бъдещите инвестиции в Лондон, където има "рекламно ембарго". Британските власти смятат, че напрежението между Лондон,който е в плен на енергийна криза, и Доха, богата на природен газ, ще удари тежко британския джоб.
Qatar Investment Fund е един от най-големите инвеститори в Лондон. Активите на Суверенния фонд на Катар възлизат на 445 милиарда долара. Фондът притежава универсален магазин Harrods, небостъргачът Shard, хотелите Savoy и Grosvenor House, както и 20% дял в летище Хийтроу и 14% дял в групата на супермаркетите Sainsbury. 
Това събитие не е първата загуба на западните администрации. Миналата седмица Катар и Китай обявиха подписването на споразумение за втечнен природен газ за период от 27 години. Съгласно споразумението Qatar Energy ще доставя на китайската SINOPEC четири милиона тона LNG годишно в продължение на 27 години. Експертите отбелязват, че това споразумение е "най-дългият договор" в LNG индустрията. 
Този договор създаде ефекта на земетресение в Европа. През последните месеци много страни под ръководството на президента на Европейския съвет Шарл Мишел,често посещаваха Катар, за да намерят изход от енергийната криза, причинена от суицидните действия на европейските дървени глави спрямо газа от Русия. 
Те обаче не успяха да постигнат никакъв резултат.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.