Япония явно е успяла да запази безсмъртната си душа

Япония явно е успяла да запази безсмъртната си душа
02-12-2022г.
0
Тодор Беленски

Това първенство се очертава изключително интересно. Япония явно е успяла да запази безсмъртната си душа, както красиво беше описано в Последния самурай. За Испания пък това второ място е добре дошло. С него фуриите попадат на друга приятна изненада - Мароко. 
Едва ли някой е очаквал мароканците да са в първи в група с Хърватия и Белгия. Освен това испанците избягват потока на големия фаворит Бразилия. При победа над Мароко, те вероятно ще се изправят срещу Португалия на Кристиано Роналдо. Другите силни отбори в потока са Англия и Франция, които този път ще трябва да водят футболна, а не колониална война. 
В другия поток изглежда нарисуван полуфиналът между Бразилия и Аржентина, който очаквам да стане истински епос. Във всички случаи можем да сме изключително доволни от приятните изненади, поднесени от Япония и Мароко. С много позитивни впечатления си тръгват и отборите на Тунис и Саудитска арабия. 
Големите губещи са Германия, Белгия и Дания. И от трите отбора се очакваше много повече, като ако за датчаните разочарованието е, че не са преминали групата, то за Германия и Белгия се очакваше отборите да достигнат поне до четвъртфиналите. И трите нации са от най-големите неолиберали и изобщо не съжалявам за отпадането им.
От друга страна нациите със силно национално самосъзнание показаха гръбнак и във футболно отношение. Точно както беше с Унгария на европейското първенство. Всички арабски страни показаха много солиден дух. Вече споменах мароканците, тунизийците и саудитците, но и иранците показаха изключително борбен дух и записаха престижна победа над Уелс и затрудниха САЩ. Виждате как спортът наистина се показва като отражение на случващото се в държавите!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.