Дигитализация, нещо?

Дигитализация, нещо?
04-12-2022г.
0
Гост-автор

Димитър Атанасов:

На гарата в Каспичан няма начин билет да се закупи с карта. Само кеш, в брой или на ръка. Няма начин да се купи и запазено място - софтуерът не вижда кои са свободни.
Дигитализация, нещо?
Самият влак е повече от отблъскваща гледка - мърляв, разблъскан от мизерия и лоша експлоатация дърт, чешки локомотив, започнал службата си през 1980-те; пътнически вагони, по които се четат следите на нещастието на БДЖ - по ъглите навсякъде е мръсна чернилка, докосването не е препоръчително, на седалките с продънени зони в средата е отбелязано мястото на контакта със седалищните части на пътниците, тапицериите са били тъмносини, но днес чернеят, на места стоят като колосани от мръсотия. Топличко е, няма закъснение - радваме се вече и на това.

Ток в контактите в купетата няма. Стоят като жалка декорация, прикриваща десетилетно безхаберие. Съвършено неуспешно. В електрифицирана железница ток за пътниците в 21 в. няма. Няма и да има, докато не спрем тока на политическите мошеници.

Каспичан не е село, а голяма железопътна гара с дълга история. Ключово място от гледна точка на достъпа до старата столица Плиска и Мадара с конника и средновековната крепост.

На гарата пейките под козирката, на които се изчакват влаковете, са патриотично боядисани в цветовете на националното знаме. Отказвам да приема, че България е място на назадничавост и примитивизъм, подправено с щипка комплексарско изтъкване на някакви българщини извън времето, пространството и под всякаква нормалност.

България не ви е кочина. Патриотизмът не е тупане по космати гърди с животински крясъци. България не е освинената тапицерия във влака, нито информационната система, в която продадените запазени места някой ги вижда, а друг - не.

Патриотите сме ние, на които ни пука за всичко това. Рублите не са знак за родолюбие. Нито немарата. Патриотът не унищожава влака, за да му върви бизнесът с автобусните превози. Нито е родолюбие да изградиш участък от железния път по стандарт от преди 30 години.
Майната ви, клептократи!
Можем много повече. Без вас.
Ще си върнем България. Без вас.
Мафията - в затвора.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.