България е потъващ кораб

България е потъващ кораб
08-07-2023г.
0
Тодор Беленски

Моето поколение е изправено пред тежка историческа задача. България е потъващ кораб. Вече напуснат от множество моряци. В нашата страна не се произвежда почти нищо, от домати до високи технологии. 

В момента губим и силния лост на енергийната си независимост. На път са да ни отнемат и относителната финансова такава. Корабът потъва с бързи темпове, а ние изпомпваме водата кой с кофи, кой с шепи, докато предателите вътре пробиват нови и нови дупки.
Те вече не са част от кораба. Убедени са, че тях ги чакат по-големи и добри кораби, че за тях ще има спасителни лодки. Ще се издави само простолюдието. Но тук мишоците грешат. 

Ние ще си изградим Кораба наново, ако се наложи..А плъховете ще ги отнесе водата. Най-страшно не е потъването, а ритмите на шансоните. Защото докато шепа хора се опитваме да спасим кораба, повечето очакват участта, печейии се на слънце. 

Но явно трябва да се намокрят. Да стане тегаво, гадно, да усетят липсата на кислород. Аз съм се давил и съм се борил за живота. И на тях ще им се наложи. Цената да станем общество ще се е сурова и жестока. И сега е моментът да подготвим тези след нас. Защото ние може да не оцелеем,.но България трябва!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.