Тази декларация си заслужава да се прочете

Тази декларация си заслужава да се прочете
07-07-2023г.
0
Любо Кольовски

Не съм от хората, които се възторгват от поведението и говоренето на ПП "Възраждане", но не мога да отрека, че декларацията им по повод посещението на Zеленски е много точна и изчерпателна. Рабира се, партийните декларации в повечет случаи изразяват само намерения, но тази заслужава да се прочете.


"Декларация на  „Възраждане“: 
Днес българските граждани са принудени да следят посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България. Посещението му е съпроводено от агресивна медийна пропаганда и удобен медиен екскорт, от летището до всяка точка на посещението  му в българската столица - София. Тайнственият график и засиленото полицейско присъствие показват едно - Зеленски не е желан от българския народ и не е желан в България. 

Най-старият народ в Европа – българският не може да бъде заблуден от американката пропаганда, не вярва на опорните точки, които са добре написани и почти гладко изчетени от Зеленски в българския министерски съвет. 
Българите днес видяха как американският политически режим, представян като българско правителство, покани украинския президент да изчете американска реч, която завърши с израза  „Слава на Украйна“.

След като повече от година българските политици, които са поставени на ръчно управление от чужди посланици, не само унижават народа ни, но и ни водят към унищожителни събития. Те закачиха украинския флаг на всички държавни и общински институции, приеха тук украинци, които крайно недемократично затрупаха с права и привилегии, поставяйки в дискриминация всички останали бежанци на наша територия, последните и до днес живеят в бежански лагери с лоши условия. Тук принцип на равнопоставеност нямаше, така както многократно беше нарушаван дипломатическият протокол. Позволиха на посланика на Украйна да се намесва във вътрешните ни работи, отделиха огромен финансов ресурс за грижа към всички идващи от Украйна без ясен критерий кои от тях наистина имат нужда от подкрепа.
Станахме свидетели на прецедент, че за украинци, демонстриращи висок стандарт на живот, българското правителство даде десетки милиони, а за българските дечица в начална ученическа възраст не намери нито един лев. 
В последната година и половина потребностите на българските граждани са особено неглижирани, бюджетът е реален, но само на хартия, енергийният суверенитет на страната ни е унищожен, а финансовата независимост сериозно заплашена. С всеки изминал ден правителството въвежда фашистки практики, увеличава и засилва разделителните линии, води политика вредна за българския национален интерес и унищожителна за народа ни. 

Всичко това се прокарва от няколко хиляди национални предатели, които вече не действат скрито и внимателно, а явно, активно и бързо водят всички нас към унищожение. 

Днес парламентарната група на „Възраждане“ със своето присъствие предотврати посещението на Володимир Зеленски в Народното събрание. Визитата на президента пропусна най-високата трибуна в страната ни, защото властта се изплаши от нас - представителите на българските граждани в парламента. Единствената българска партия в Народното събрание с 37 депутати успя да спре посещението на човек, чието идване в България всички знаем, че не вещае нищо добро. 
Днес ние сме пример, уважаеми сънародници, пример за това как, когато българите поискат, когато българският дух се събуди, всичко е възможно да се предотврати. Сега се обръщаме към Вас с призив да не се поддавате на дезинформация и на агресивната американска пропаганда, която ви говори лъжи. Запазете умовете си будни, проверявайте всичко, което ви поднасят, следете всичко, което ви изпращаме, защото ние ще ви призовем в най-подходящия момент, за да спасим страната ни. Защото всички западни сили знаят едно, че българският дух е надживял много империи и ще надживее и тази и че най-страшно за грабителите и вредителите на страната ни е това, че той съвсем скоро ще се събуди с цялата си мощ. 

Днес спряхме Зеленски, а утре ще спрем войната заедно! Парламентарната група на „Възраждане“ категорично отказва да участва във всякакви форуми, в които участва човекът, погубил цял един за нас братски народ – украинският. Съчувстваме на всички украинци, скърбим за украинските майки и деца и съжаляваме, че станаха жертви на укронацисткия режим,  който с помощта на НАТО И САЩ всеки ден унищожава Украйна. 

Ние от „Възраждане“ сме тук и категорично заявяваме, че ще се борим България да не последва съдбата на Украйна. Тук няма български синове, които ще се бият за интересите на една умираща империя."
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.