Била се провела "Първата тамплиерска сватба" в шато до Сопот...

Била се провела
11-01-2023г.
0
Кристиян Шкварек

Била се провела "Първата тамплиерска сватба" в шато до Сопот. Ще напиша нещо, с което сигурно ще изгубя някой друг контакт и ще си затворя определени врати. 
Първо, рицарски ордени съществуват. Напълно автентични такива, създадени по време на кръстоносните походи от Католическата Църква, борили се в Светите Земи и оцеляли по един или друг начин до ден днешен. Такъв е орденът на Хоспиталиерите например, или "Йоанитите". Днес е познат като "Малтийския орден" и съществува непрекъсван от 11-ти век насам. Притежава пълна приемственост през вековете, легитимно представителство в рамките на католическата църква, свои посолства по цял свят, единна структура, ръководство и дори има официален статут на наблюдател към ООН. 
Второ, не съществува такова нещо като "Тамплиерски орден". Никъде по света. Няма подобна структура, няма нещо такова в рамките на католическата църква, няма легитимна или призната единна организация. Не е и имало векове наред, от 1312 г., когато е разпуснат. Това, което има са стотици, ако не и хиляди малки клубчета на хора, които много ги кефи това име, знаме и "мистика", поради което са решили да се преобличат и да си играят като деца на "тамплиери". Те не са такива. Клубчетата им не са "тамплиерски" повече, отколкото децата на пясъчника са истински войници.
Трето, в България това са няколко сбирщини от мутри, ченгета и много прости чичаци, направили по един или друг начин пари. И решили, както често са изкушени богатите, но прости хора, че трябва да си купят и някакъв статут в обществото. Нещо готини, интересно, лъскаво и луксозно. Повечето такива просто си купуват скъпа кола. Тези с интерес към окултизма си купуват членство в някой от "тамплиерските" ордени, за да се обличат в роби и играят на рицари. Те не са такива, а орденът им не е нищо повече от частен клуб по преобличане. 
Нещо повече, клубът им е точно обратното на автентичния тамплиерски орден и всички други кръстоносни такива от историята. Докато те са фанатично християнски, тези клубове са фундаментално антихристиянски в своята еретична, протестантска антицърковност. В ритуалите, които нямат нищо общо с църквата. В "клира", който няма нищо общо с църквата. В светския "ритуал", воден от светско лице, който няма нищо общо с тайнствата на църквата. Това са откровено антицърковни и по този начин антихристиянски окултисти, които истинските тамплиери и кръстоносци са преследвали, а не помазвали. 
И четвърто - знам, че и в партиите, с които съм близък има хора от тези "ордени". Знам, че и сред мои контакти и познати има такива псевдо-"тамплиери". Ако сте част от подобен бутафорен, антихристиянски орден и четете това ще разбера напълно решението ви да скъсате контакт с мен. И ще го подкрепя, защото като християнин нямам друга възможна позиция, освен да плюя на тази мутренска свинщина и пластмасова имитация на истински, християнски ордени. Съществували наистина, а някои от тях съществуващи и днес като част от католическата църква. Плюя на фалшивите ви псевдо-ордени, защото тяхното съществуване плюе на моята църква и моята вяра. Плюе на самата история. 
А пък за останалите българи тази ви поза трябва да е още по-обидна, защото докато аз съм католик и имитирате нещо от моята история, то те, като православни, ептен нямат нищо общо дори с автентичните кръстоносни ордени. Камо ли с фалшивите такива, на които вие си играте.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.