Парадокс от 10 януари

Парадокс от 10 януари
11-01-2023г.
0
Явор Дачков

Парадокс от 10 януари. 

На днешната дата през 1944 г. американци и англичани бомбардират цивилното население и цивилни сгради в София. Правят го, защото царска България е в съюз с Хитлер. 

Днешните умни и красиви са върли фенове на САЩ и Англия (по-шумните от тях срещу заплащане) и едновременно тъгуват по "изгубената България" на Богдан Филов, Борис Трети и буржоазния ред с Рим, Берлин и Токио, бомбардиран от САЩ и Англия, но фактически унищожен от Русия, която днес има смелостта да се изправи срещу господстващия неолиберален ред. 

Това е ключово за разбирането на либералния ум, който тъгува по времената на Хитлер и винаги е със силните на деня, дори и в миналото да са били срещу Хитлер или негови съюзници, и който се кълнеше в СССР, но днес мрази Русия. 

Повечето от бащите на днешните либерали бяха от средното ниво на партийната комунистическа администрация, която се държеше отвратително раболепно и самоунизително с Тодор Живков, СССР и сие. На днешната дата трябва да си спомним, че американци и англичани са ни бомбардирали и да не го забравяме. 

Въпрос на характер, независимо от днешните ни лицемерни отношения. Както е въпрос на характер да помним, че след 1944-а г. СССР ни отне мимолетната свобода, която царска Русия ни подари през 1878-а, а Сталин ни наложи примитивна и на практика колониална комунистическа диктатура от селски и вулгарен тип тук. 

И двете неща трябва да се знаят и помнят. Те засягат българската ни памет, която не бива да е избирателна, но е такава, защото човешката памет е по принцип такава.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.