Ана Пападопулу: Нима обществото е способно да не прозира по-големите и страшни интереси, които се целят в сърцето на този театър

Ана Пападопулу: Нима обществото е способно да не прозира по-големите и страшни интереси, които се целят в сърцето на този театър
24-07-2023г.
0
Гост-автор

С пълното съзнание, че фейсбук не е най-добрият начин да се справяме с подобни казуси, бих искала да споделя нещо лично.
За 25 години в трупата на Народния Театър НИКОГА, НИКОГА колега не си е позволявал да крещи от кулисите по колеги, които играят на сцената “ТЪПАААЦИИИ”. 

Никога, но ето, че един от тримата “активисти”, решени твърдо да унищожат всяка възможност за развитие и благоденствие на театъра го правят.

За 25 години НИКОГА, НИКОГА не съм виждала колега да извлича сценичната си партньорка за косата, крещейки ѝ зад кулисите, че с бездарници не можел да седи на една сцена. (ще кажа само, че колежката обвинена в “бездарие” е нещо като природно явление и национално богатство, поне от моя гледна точка. От гледна точка на критика и награди, оказава се високо оценена ). Но ето, че един от тримата “ борци за народна справедливост” е способен да го стори. 

За 25 години НИКОГА, НИКОГА НЕ видях колега да злослови, заплашва и злепоставя АБСОЛЮТНО БЕЗПРИЧИННО колегите си. Но ето, че въпросните  “трима мускетари”  са решени на всичко да потъпчат градени доверие и приятелства с лека ръка. 

За тях може да се каже следното: 
Единият от тях е единственият човек в историята на народния театър, който е бил ЧАСТ ОТ ТРУПАТА на театъра, но в същото време е бил на хонорар. Много дълго време! Прецедент позволен за богове. 
Другият “партизанин” е единственият човек, който съм виждала (припомням, че съм от 25 години в театъра и сме сменили през това време 8 директора) да целува ръка на директор след встъпването му в длъжност, пред около 50 човека свидетели. Ръката, която целуна беше на господин Василев. 
За третия ще кажа само, че обикаляше коридорите и ни казваше колко “готин” директор ще ни дойде. (визирайки господин Василев ). Ние не го познавахме. Но явно те имаха и тогава мнение по въпроса с това кой е добър и кой не за театъра. 
Накратко искам да обобщя:
Нима хора способни на подобна низост и липса на всичко човешко, имат право на глас как да бъде управляван и от кого Народния Театър. 
Нима обществото е способно да не прозира по-големите и страшни интереси, които се целят в сърцето на този театър. 
Нима някой може да допусне, че ние ще продължаваме да таим цялата мъка причинена от тези хора в сърцата си.
Не.
Когато се премине отвъд всички морални закони, когато се потъпче всичко свято в отношенията между хората, когато психическият тормоз не спира с месеци, тогава няма как да се таи. 
Вярвам, че един ден ще се върне нормалността. 
И нека не позволяваме на хора, които са способни да унижават цяла една институция да взимат решения въпреки разума и закона, водени от личните си демони и интереси.
П.с. Камен Донев е голям артист. Но Камен Донев НИКОГА не е бил част от трупата на Народния Театър. Затова нека се спре спекулацията, че Камен Донев напуска Народния. Той е в качеството си на гост актьор в този театър. Което не го прави по-малко талантлив. 
Благодаря за вниманието.
Нека бъде светлина!
И силата бди над всички ни! 
П.П.С. В света в момента умират хиляди хора. Едни от глад. Други заради войни. Трети са убити жестоко от психопати. 
Глобалното затопляне е факт.
Над главите ни греят милиони звезди, които са умрели много преди ражднаето ни. Има милиарди галактики. В пъти по-големи от нашата глактика.
Имаме окени и морета на собствената ни планета, за които не знаем почти нищо. 
Наистина ли няма по-важни неща, с които да се ангажира обществото ни?!
Нима господин Василев е най-голямата угроза за българската култура? 
Директор избран законно и спазил всичко обещано в програмата си?!
Откога решаваме, че можем да веем знамена, зад чиито лозунги се крият изцяло лични интереси?!
Моля за малко спокойствие и известна доза скромност. 
Да си толкова патетичен по подобни въпроси, без да си запознат с цялото, е нещо като да забиеш на Рожен 111 метров пилон и това да те прави “голем патреот”.  
Така де. 
Да не орем към дъното на Марианската падина така смело. 
Имената на “самураите” ги спестявам от човещина и вродена деликатност. 
Live long and prosper!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.