"19 минути": Зеленски идва в София в четвъртък

04-07-2023г.
0
Лентата

В четвъртък у нас пристига украинският президент Володимир Зеленски, пише сайтът 19min.bg. Новината се потвърди и от други медии.

Освен с българския държавен глава, той е поискал срещи и с определени политически лидери по свое лично желание. Днес комисията по външна политика в парламента предложи проектодекларация с подкрепа за членството на Украйна в НАТО.

Засега не са ясни детайли по въпросите, които Зеленски ще обсъжда с българските ръководители, но недостигът на снаряди и ПВО за фронта са очевидни проблеми на контранастъплението, което точно от 1 месец провежда Украйна.

От 4 юни заради липсата на достатъчна противовъздушна отбрана тя изгуби 15 самолета, а само танковете Леопард, които бяха унищожени от руските войски са 16 - цялото количество, получено от Полша и Португалия.

Следващата седмица предстои среща на върха на НАТО и Киев разчита на нашата подкрепа в исканията за допълнителни пари и техника, които да му бъдат предоставени. Стана ясно, че приемане на Украйна в Пакта засега не се предвижда - и нашата страна се присъедини към идеята за приобщаване след приключване на конфликта на нейна територия.

Източник: 19 минути

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.