Звездата от мюзикъла "Коса" Трийт Уилямс загина в катастрофа с мотор

Звездата от мюзикъла
13-06-2023г.
0
Лентата

Актьорът Трийт Уилямс е починал на 71-годишна възраст, съобщава Пийпъл.

Тжната вест е потвърдена от агентът му: "Той е бил с мотора си и е правил завой, когато е бил засечен от друга кола на пътя. Потресен съм. Беше един от най-добрите хора, които познавам."

Мотоциклетът на 71-годишния Уилямс се е сблъскал с джип, който е правел ляв завой към паркинг в град Дорсет. Той е носел каска, казаха от полицията на Върмонт.

Шофьорът на джипа е с леки наранявания и не е настанен в болница. Той е сигнализирал за маневрата предварително и не е задържан от властите веднага, въпреки че разследването на катастрофата продъжава.

„Той беше актьорът на актьорите“, каза агентът на Уилямс Бари Макферсън за сп. „Пийпъл“. „Режисьорите го обичаха. Той беше сърцето на Холивуд от края на 70-те насам.“

Трийт Уилямс  прави своя дебют в света на киното през 1975 г. с ролята си на полицай във филма „Deadly Hero“. В рамките на кариерата си той участва в над 120 телевизионни сериали и филми. Известен е с продукциите „Принцът на града“,  „Имало едно време в Америка“ и др.

Номиниран е за награда „Златен глобус“ за ролята си на лидера на хипи група Джордж Бъргър във филмовата версия на хитовия мюзикъл „Коса“ от 1979 г.

„Аз и Трийт прекарахме месеци в Рим за снимките на „Имало едно време в Америка“, каза актьорът Джеймс Уудс в социалните мрежи. „Понякога е самотно да си на път дълго време по време на снимки, но неговото непоколебимо добро настроение и чувство за хумор бяха дар от бога. Наистина го обичах и съм съкрушен, че го няма.“

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.