Проектозакон в Калифорния заплашва с наказания родители, които отказват да потвърдят половата идентичност на децата си

Проектозакон в Калифорния заплашва с наказания родители, които отказват да потвърдят половата идентичност на децата си
12-06-2023г.
0
Лентата

Автор: Габриел Хейс, Фокс 

Законопроект на щата Калифорния предвижда родителите, които водят битки за попечителство, да могат да бъдат подвеждани под отговорност за малтретиране на деца, ако не потвърдят половата им идентичност.

В законопроекта AB 957, приет от щатския парламент на 3 май, първоначално се предлагаше съдилищата, които решават дела за попечителство, да вземат предвид дали всеки от родителите е потвърдил половата идентичност на въпросното дете.

Изменението допълни стандарта на щата за това какво представлява родителската отговорност за благосъстоянието на детето, като изисква родителите да утвърждават половата му идентичност, ако искат да бъдат преценени като годни да осигурят "здравето, безопасността и благосъстоянието на детето" в съда.

Ако новоизмененият законопроект влезе в сила, родителите, които не утвърждават този нов стандарт за здраве и безопасност на децата си, могат да бъдат признати за отговорни за малтретиране на деца и малчуганът им да бъде изведен от дома.

Критиците на измененията в законопроекта твърдят, че той може да отвори вратата за законово обявяване на непотвърждаването на половата идентичност на детето за малтретиране на детето във всички случаи (не само при дела за попечителство).

Членът на местния парламент от Демократическата партия Лори Уилсън е автор на първоначалния законопроект заедно с щатския сенатор Скот Уайнър. Законопроектът беше внесен в законодателния орган през февруари миналата година.

Сенатор Уайнър също така е представил отделен законопроект, изискващ от приемните родители да потвърждават половата идентичност на децата, които приемат в домовете им. А миналата година щатският сенатор от Сан Франциско внесе SB 107, за да превърне Калифорния в убежище, където ЛГБТК децата могат да получат промяна на пола без съгласието на родителите.

След като премина през щатското събрание и беше внесен в щатския сенат, на 6 юни законопроектът беше изменен, така че неговите разпоредби да променят Семейния кодекс на Калифорния, като направят потвърждаването на половата идентичност един от правните стандарти, на които родителите трябва да отговарят, за да бъдат признати за осигуряващи "здравето, безопасността и благосъстоянието на детето".

Ако родителите, въвлечени в битка за попечителство, отричат половата идентичност на детето, щатските съдилища ще имат правомощието съгласно член 3011 от Семейния кодекс на Калифорния да отнемат детето от дома на родителите.

Консервативното издание The Daily Signal предупреди, че изискването на държавата за утвърждаване на пола в стандартите за здравето и благосъстоянието на децата отваря вратата за групи, които да отправят обвинения в малтретиране на деца към родителите, които не желаят да признаят децата си за транссексуални.

В него се посочва: "Поради добавянето на "утвърждаване на пола" към квалификацията на калифорнийските стандарти за "здраве, безопасност и благосъстояние", калифорнийските съдилища вече ще могат да приемат доклади за "злоупотреба с пола" от прогресивни активистки организации - стига те да твърдят, че предоставят "услуги на жертви на сексуално насилие или домашно насилие".

Говорител на сенатор Уилсън се опита да омаловажи опасенията във връзка с поправката, като заяви: "Не се казва, че [утвърждаването] е най-важният или определящ фактор. То е един от многото фактори, които съдията трябва да вземе предвид при изработването на споразумение за попечителство."

Изслушването на AB 957 в щатския сенат ще се проведе на 13 юни.

Източник: foxnews.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.