ЗЕЛЕНСКИ - ЗВЕЗДАТА НА РЕСТОРАНТА (12*)

ЗЕЛЕНСКИ - ЗВЕЗДАТА НА РЕСТОРАНТА (12*)
06-07-2023г.
200
Мартин Карбовски

Съвсем сериозно за Зеленски - той е изключителен проект. Пиар-чудовище, адекватен, бърз и способен да издържи високо напрежение, идващо от цяла една империя. В това отношение се запитайте колко от нас могат да издържат бурята на едно такова национално изпитание. 

Забравете кой е прав и кой е крив в тая война - вижте трагизма, характера и устойчивостта на вашия идол или враг. Несъмнено този човек не е за когото го мислите, далече е от клоун и е там, където никой от феновете му и кълнящите го не могат да бъдат. Не знаем какъв пълководец и какъв войник е, знаем на кого служи, знаем какъв е бил - но трябва да му признаем адекватността му. Зеленски е изненада, това е.

Адекватността му, разбира се, беше в условията на тоталната наша сервилност.

Дори при Президента му беше даден шанс да изпъкне. Колко пъти сте чули на живо разговор от масата на Президента ни досега?
Това беше ювелирна пиарска операция, радвам ви се.
В абсурдната сутиация “дайте ни вашите снаряди, защото какво щяхте да правите на наше място” - отговорът трябваше да е само един:
1. снарядите са наши 
2. трябват ни
3. на ваше място бихме правили същото, 
4. ако правим същото като вас ще ни трябват снаряди, 
5. затова няма да ви ги дадем.

Отговорът всъщност трябваше да бъде - малко са ни снарядите, не бива да ги взимаш всичките, пич. И въобще идеята, че всички сме във война е крайно манипулативна. Световната война предстои и ако не участвате всички - явно няма да е Световна.

Спирам да коментирам мача отстрани, защото е изкушаващо и лесно.

Но България отдавна е ресторант, в който политическата класа са обикновени сервитьори с униформи на хранителната верига (ресторанти), която  е актуална. В такъв ресторант “България” влезе Зеленски и стана звезда за секунди, вълнението беше истинско, а снимките бяха исторически.
Пак за Президента - той не се съгласи със звездата Зеленски, на което звездата отговори - имате право на мнение, вие сте демократична страна.

С това Зеленски оцени ресторанта и ни покани на война. Сервитьорите кимаха утвърдително с глава.
Дали можеха да правят друго?

Затова ми стана симпатичен Зеленски - убеден съм, че този уж клоун, живеещ на фронта, ще е много по-толерантен към различното мнение. За разлика от нашите сервитьори. За тях той е лидер на Свободния свят, Папата на Новата доктрина, за когото трябва да се жертваш. 
А Зеленски е цар - защото ролята на царя се играе от другите. Ние сме другите и това е опасно.

Борисов срещна звездата, Пеевски срещна звездата, звездата получи удобни въпроси, получи и детенце с цветя. Такива снимки има всяка звезда, а за големите диктатори тя е задължителна. В тоя смисъл е и излишна, защото Зеленски може да е звезда, но не е достатъчен диктатор. Но нашите сервитьори го титулуваха като такъв с цветята и момченцето.
Зеленски си поръча, явно получи менюто, яде и си тръгна. Обикновено така става, когато една звезда влиза в ресторант.

Синият ресторант с 12 жълти звезди на знамето.
Друго какво да очакваме, няма какво.
Освен повиквателни. Дайте войници, защото какво щяхте да правите на наше място? 
Или няма да стане така?

Какво ли си говорят в кухнята сервитьорите - не знаем. 
И няма да разберем.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.