Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение, потвърди Тагарев

Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение, потвърди Тагарев
07-07-2023г.
0
Лентата

Украинският президент Володимир Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение при визитата си в България вчера. Това стана ясно от министъра на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от БНТ.   

„Те ни предоставиха един списък. Това е един от поредните списъци, който получаваме“, обясни министърът и допълни, че списъкът, предоставен от Зеленски, ще има приоритет при разглеждането.

Тодор Тагарев потвърди, че в списъка има тежка бронирана техника и ПВО системи и уточни, че в него не се искат летателни средства. „Украйна има огромни потребности. Войната върви с пълна сила на фронта. Както Володимир Зеленски каза и в публичните си изяви - те ползват хиляди снаряди на ден и много други неща са необходими“, коментира министърът.

Попитан притеснява ли ни нещо в този списък и можем ли да го изпълним, Тагарев каза: „Не е въпросът нещо да ни притеснява. Ние разбираме потребностите на Въоръжените сили на Украйна. Въпросът е кое е в нашите възможности. Какво бихме могли да дадем и при какви условия“.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.