Зеленски лети към София от Кишинев с българския правителствен самолет

Зеленски лети към София от Кишинев с българския правителствен самолет
06-07-2023г.
0
Лентата

Украинският президент Володимир Зеленски е на път за България на борда на правителствения Ербъс LZ-AOB. Българският самолет е взел украинския лидер от столицата на Молдова Кишинев в 9 тази сутрин. 

Справка във Flightradar24 показва, че машината е излетяла от София към Кишинев в 7 тази сутрин. Очакваше се да кацне в София в 9:50, впоследствие очакваният час на кацане беше променен на 10:10. Транспондерите на Ербъса са изключени и полетът не може да бъде проследен. 

 

Очакваше се да кацне в София в 9:50, впоследствие очакваният час на кацане беше променен на 10:10. Транспондерите на Ербъса са изключени и полетът не може да бъде проследен.

От прессекретариата на президента Румен Радев заявиха, че очакват пресслужбата на Министерски съвет, по чията покана е Зеленски у нас, официално да оповести визитата.

По-рано днес министър-председателят Николай Денков потвърди за посещението и заяви, че е съобщил на държавния глава за визитата на Зеленски.

"Аз се обадих на президента и казах: "Ще идва Зеленски, така че - имайте го предвид, решете дали ще се видите с него". Това е начинът, по който да се търси конструктивен диалог. Последните седмици виждам известно успокояване и това трябва да продължи. България няма нужда от междуинституционално напрежение, а от успокояване и аз виждам своята роля и в тази посока", посочи Денков.

Източник: 24 часа

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.