Защо трябва да гледате документалния филм "Да спасим краля"?

Защо трябва да гледате документалния филм
06-12-2022г.
0
Явор Дачков

Документален филм на HBO за Хуан Карлос, бившият крал на Испания. Убил брат си по невнимание на 17-годишна възраст, тежко корумпе, курвар и общо взето кръгъл глупак. 

Цялото му царуване е търговия с влияние, кинти, лов, жени и глупости. На любовниците му журналистки тайните служби давали пари, осигурявали тайни квартири за срещи с краля, а той им осигурявал собствени предавания в националната телевизия. В края на живота си бяга в Дубай, за да избегне затвор. 

Жена му, която винаги ми е била много симпатична и обрана, го хваща в изневяра още в първите години. Заедно с невръстните им деца го заварват с любовница журналистка. Корумпиран до уши и пълен олигофрен. Глупав и повърхностен. Пазен от медиите в Испания в продължение на половин век. 

Пълна и тотална цензура за неговите абсолютни безобразия. Трябва да се гледа, за да се разбере за какъв потрес става дума. Във филма, който е само с документални кадри и аудио записи, участват и свидетелстват мастити испански журналисти, анализатори, приближени до двора и преки участници в събитията. 

Много полезно за корупционния дискурс, двойните стандарти и лъжата, че България е на последните места по свобода на словото. 

В сравнение със САЩ (Хънтър и Джо Байдън) и Испания ( Хуан Карлос) сме в открития космос. Дори и корупцията ни е селска вечеринка в сравнение с евроатлантическите партньори. Няма да давам линк към филма, защото по-малко хора виждат постовете с линк. Той се казва "Да спасим краля" и го има в HBO с български субтитри. Няколко документални серии за пълния потрес Хуан Карлос. Впрочем Симеон II е точно от тази бленда. 
Горещо препоръчвам!


А ето и една новина от днес: Атакуван от бившата си партньорка, 84-годишният крал Хуан Карлос получи имунитет за периода до абдикацията си, съобщи АФП, цитирайки решение на британски съд. 
Хуан Карлос абдикира през 2014 г.

Корина Ларсен е имала връзка с крал Хуан Карлос в периода между 2004 и 2009 г. Тя обяви, че след скъсването им, от 2012 г., е била обект на шпионаж и тормоз в продължение на осем години по заповед на бившия испански монарх. През част от времето на тормоза Хуан Карлос вече не е бил крал.

57-годишната датчанка Корина Ларсен твърди, че децата й също са били следени. 
Бизнес дамата е подала жалба за тормоз през октомври 2020 г. в Лондон, където живее.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.