Захарова: Западът ще продължи да увърта за мирни преговори, докато не унищожи Украйна

Захарова: Западът ще продължи да увърта за мирни преговори, докато не унищожи Украйна
29-12-2023г.
0
Лентата

Западът ще продължи да балансира между идеологическите си наративи, отказвайки мирно решение на конфликта, докато не унищожи Украйна. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за телевизионния канал "Русия-24", цитирана от ТАСС.

Захарова твърди, че напоследък в западното публично пространство темата за преговорния процес се засяга „тук-там“. В този контекст тя припомни, че по-рано високопоставени представители на ЕС и САЩ са настоявали ситуацията около Украйна да се решава на бойното поле.

„Изведнъж започна съвсем различен дневен ред, активно отхвърляне на собствените наративи“, каза Захарова.

"Започва манипулацията на думите. Мисля, че те ще продължат да балансират между собствените си идеологии, докато напълно се сринат, изтощят и, честно казано, докато не унищожат Украйна”, добави Захарова.

Захарова отбеляза, че Вашингтон и Лондон „чрез ръцете на бившия британски премиер Борис Джонсън забраниха на украинското ръководство да преговаря с Руската федерация“. Затова, по нейните думи, западните страни сега не могат открито да заявяват необходимостта от преговори, каза официалният представител на руското външно министерство.

„Те не могат да кажат това, в противен случай цялата им структура ще се разпадне“, коментира Захарова.

Източник: ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.