Надлъгването с управляващите в Австрия трябва да спре

Надлъгването с управляващите в Австрия трябва да спре
29-12-2023г.
0
Гост-автор

Надлъгването с управляващите в Австрия трябва да спре. Във връзка с постъпилата от австрийския министър на вътрешните работи информация, настоявам:
Премиерът Денков да представи цялата информация за обсъжданите и поети ангажименти. 

Доколкото Австрия неведнъж е заявявала официално, че няма проблем с България, договаряне на допълнителни изисквания към нас на двустранно равнище е недалновиден и безперспективен подход. Допуснатите компромиси са проява на слабост и опитът на сглобката да постигне някакъв минимален успех се очертава като сериозно отстъпление в разрез с българския интерес.
Ако информацията се потвърди, смятам за целесъобразно да бъдат прекратени всякакви преговори с Австрия, да бъде отказана залъгалката "Шенген по въздух и вода може би от март", а по суша "някога, но не сега", "ще ви пуснем, ама друг път" и т.н. 
Да се върнем на позицията за приемане едновременно с всички граници и оттук нататък всеки немотивиран отказ на Австрия или друга страна да бъде последван от твърди асиметрични съвместни действия от страна на България и Румъния - от евентуални съвместни действия пред Съда на Европейския съюз, вкл. до блокиране на решения на ЕС, които засягат Австрия.
Трябва да покажеш, че уважаваш себе си, за да те уважават и другите!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.