Георги Георгиев: Политически първокласници от ПП-ДБ доведоха СОС до невиждана криза

Георги Георгиев: Политически първокласници от ПП-ДБ доведоха СОС до невиждана криза
29-12-2023г.
0
Лентата

"60 дни след изборите не стигнаха на ПП-ДБ (Спаси София) да осъзнаят, че нямат мнозинство в общинския съвет. Това научихме от срещата днес, организирана от Синя София и ВМРО, на която присъстваха и представители на ПП и Спаси София."

Това написа във Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ - СДС и бивш председател на СОС Георги Георгиев.

"Нямат никакво конкретно предложение за разблокиране на общинския съвет. Искат временен председател, но не знаят кой, искат коалиционно споразумение, но не знаят с кого. Така София не може да се управлява!", обобщи Георгиев срещата за търсене на изход от блокажа в Столичния съвет.

В СОС, който се състои от 61 общински съветници, ПП-ДБ-СС имат само 23-ма, недостатъчно за мнозинството от 31.

"Очаквахме да чуем предложения за решение, чухме още от същото досега. А ако правиш едно и също, не можеш да очакваш различен резултат.

23 е по-малко от 31, уважаеми колеги. Всеки първокласник ще ви го каже. Първокласниците в политиката обаче са опасно нещо, защото доведоха до пълен блокаж на управлението на София. Създадоха политическа криза, каквато градът ни не помни и продължават да прехвърлят отговорността. Очакването ГЕРБ да разреши кризата показва само безпомощност и страх.

Нужно е политическо лидерство. Ако не можете да го покажете, признайте го пред софиянци и спрете с оправданията", посочи Георгиев.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.