Тийнейджър във Флорида застреля сестра си, а после бе прострелян от по-големия си брат при свада заради коледни подаръци

Тийнейджър във Флорида застреля сестра си, а после бе прострелян от по-големия си брат при свада заради коледни подаръци
27-12-2023г.
0
Лентата

Тийнейджър на 14 г. в американския щат Флорида застреля 23-годишната си сестра, а след това бе прострелян от една година по-големия си брат на Бъдни вечер при свада заради коледни подаръци, предаде ДПА.

По време на пазаруването за коледните празници двамата братя се сбили след спор кой какво ще получи, информира телевизия "Си Би Ес нюз". Когато майка им ги завела за Бъдни вечер в къщата на баба им в град Ларго в щата Флорида, свадата продължила.

Според очевидци тийнейджърът насочил полуавтоматично оръжие към главата на брат си и заплашил, че ще го убие. Момчетата били разтървани от свой чичо, който успял да изведе по-малкия брат извън къщата, пред която седяла неговата сестра с бебето си в ръце. Тя помолила малкия си брат да се успокои, но вместо това той я наругал и заплашил да убие нея и детето ѝ. В крайна сметка стрелял в ръката и в гърдите ѝ. Детето останало невредимо, но жената починала.

Тогава от къщата с оръжие в ръка изскочил по-големият брат, също тийнейджър, който прострелял по-малкия в корема, избягал от къщата, като по пътя хвърлил оръжието в двор, но накрая бил задържан от полицията в дом на роднини. Повдигнато му е обвинение в опит за убийство и намеса при събиране на веществени доказателства.

По-малкият брат е в болница, като е в стабилно състояние. Според властите той ще бъде обвинен в убийство и ще бъде съден като пълнолетен. И двамата братя са имали предишни арести за кражби с взлом от автомобили.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.