Кевин Спейси нападна Netflix за уволнението си

Кевин Спейси нападна Netflix за уволнението си
27-12-2023г.
0
Лентата

Актьорът Кевин Спейси заяви, че има заслуга за поставянето на Netflix "на картата на световния стрийминг пазар", и разкритикува платформата за уволнението му от сериала "Къща от карти" заради обвинения в сексуално насилие, които съдът отхвърли, пише "Гардиън".

"Странно е, че решиха публично да прекратят отношенията си с мен само въз основа на твърдения - твърдения, които вече са доказано неверни", заяви двукратният носител на "Оскар" в интервю с американския журналист Тъкър Карлсън, излъчвано на живо в социалната мрежа X (екс Туитър"). "Аз ги поставих на картата, а те се опитаха да ме закопаят".

Карлсън, който тази година беше уволнен от консервативната медийна компания Fox News, каза на Спейси: "Те всъщност се опитаха да те убият". "Да", отговори Спейси, "Но ето ни тук, Тъкър, по-големи от всякога."

Забележките на Спейси относно отношението на Netflix към него се оказаха едни от най-острите му по темата до момента. Както и в други видеоклипове, публикувани около Коледа през последните години, той направи тези коментари докато беше в образа на главния герой от "Къща от карти" Франк Ъндърууд, който в популярния сериал се издига от Конгреса до президентския пост със съмнителни средства, включително убийства.

През юли Спейси беше признат за невинен за сексуално посегателство срещу четирима мъже в един от най-значимите съдебни процеси във Великобритания, свързан с движението за социална правда #MeToo. Миналата година в Ню Йорк Спейси също си осигури съдебно решение, което установи, че не е насилвал колегата си актьор Антъни Рап.

Netflix уволни Спейси от "Къща от карти" през 2017 г., малко след като той се извини на Рап, който по това време току-що беше оповестил обвиненията си. Тогава сериалът навлезе в своя шести и последен сезон, който продължи с изваждането на героя на Спейси - Ъндърууд.

Платформата за стрийминг отмени и биографичен филм със Спейси в главната роля, който се основаваше на живота на писателя Гор Видал.

След оправдателната си присъда във Великобритания Спейси изпълни кратка сцена от Уилям Шекспир в театър в Оксфорд като част от лекция в чест на консервативния философ Роджър Скрутън. Първият му филм след това беше "Контрол", който беше описан от сп. Variety като "уелски микробюджетен трилър". В него актьорът участва само с гласа си и не се появява на екран.

През октомври Variety съобщи, че лондонското кино "Принц Чарлз" е отменило световната премиера на "Контрол", след като е разбрало за участието на Спейси във филма.

Въпреки съдебните развръзки в полза на Спейси и факта, че нито едно от обвиненията срещу него не беше доказано, кариерата на 64-годишния актьор остава на пауза.

Източник: segabg.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.