Концерт "Новорождение" събра средства за доизграждане на първото православно училище у нас

Концерт
24-12-2023г.
0
Лентата

Каузата в Ловеч да бъде доизградено първото основно православно училище "Св. Седмочисленици" препълни голямата зала на Софийската опера и балет на 20 декември. С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, се проведе тържественият благотворителен християнски концерт „Новорождение". За четвърти път организатор е фондация "Нашият дом е България".

За 4- ти път Пламен Пламенов Мирянов и екипът му от фондация " Нашият дом е България" организират християнски концерт с благотворителна кауза

Тържественото събитие беше открито с благослов от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил

Според екипа на фондация "Нашият дом е България", който от 3 години организира най-големите християнски концерти в страната, основните стълбове за изграждане на здраво и съзидателно общество са интегрирането на задължително вероучение в образователната система на България, вярата в Спасителя, четенето и прилагането на мъдростта от Светата Библия, присъствието в Светата Църква и животът според Христовия закон като най-висок морален връх и етичен образец в нашия свят.

В "Новорождение" прозвучаха тържествени песнопения като тропар, кондак, катавасии и величание за Рождество от хора на софийските свещеници с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов и смесен хор при храм "Света София" с диригент Славил Димитров.

За първи път беше представена красивата песен "Име Твое, слава Твоя" в прослава на Пресвета Богородица от народните певици Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови. На сцената бяха прочетени и рецитирани наизуст свещени текстове като пророчества за идването на Месията, евангелския разказ за Рождество Христово, както и 5-а глава от Евангелие от Матея за проповедта на планината от Мариан Маринов, Янко Лозанов и Пламен Пламенов Мирянов.

Солистката на ансамбъл Филип Кутев - Нели Андреева, изпълни завладяващи християнски песни заедно с женски хор "Нуша", оркестър "Кварто" и приятели и солисти при ансамбъл "Филип Кутев". Във втората третина на концерта група Б.Т.Р. наелектризира въздуха на изящната барокова зала с песните "Коледа" и "Моята сила" отново с акомпанимент на струнен оркестър "Кварто". Братя Владигерови вдигнаха настроението със своето неповторимо жизнерадостно джаз звучене.

В края на концерта квартет "Армейска песен" заедно с Пламен Пламенов Мирянов отново подчертаха християнския дух с тържествени песни и песнопения като Псалом 135, "Чистая Дево", "Говори, Господи" и "О, свята нощ" за финал. На сцената си партнираха с оркестър "Кварто" и смесен хор при храм "Света София".

Водещ на събитието беше Галина Димитрова, а в програмата участваха и Олга Цветкова с изпълнение на "Аве Мария" и Деница Димитрова с акомпанименти с арфа. Акцент в концерта беше соловото изпълнение за цигулка на 9-годишната Катерина Михайлова на пиесата "Аве Мария" от Бах-Гуно.

Източник: Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.