Нетаняху: Няма да спрем. Засилваме боевете през следващите дни

Нетаняху: Няма да спрем. Засилваме боевете през следващите дни
26-12-2023г.
0
Лентата

Десетки израелски изтребители са атакували над сто цели в ивицата Газа, съобщиха  Силите за отбрана. Сред поразените обекти са тунели и военни съоръжения, използвани от радикалното палестинско движение "Хамас".

Израелската операция срещу грепировката започна след терористичните нападения на 7 октомври, при които загинаха 1200 души и бяха взети 240 заложници.

В ранните часове на днешния ден отново имаше въздушна тревога в израелски райони по границата с ивицата Газа. Контролираните от Хамас здравни власти в анклава твърдят, че от началото на операцията са загинали 20 600 души.

"Няма да спрем. Засилваме боевете през следващите дни", заяви премиерът Бенямин Нетаняху след посещение в Газа.

Хуманитарни организации отново предупредиха за критично влошаване на положението на мирните жители, които вече няма къде да намерят убежище в блокираната палестинска територия.

Конфликтът засили напрежението в целия регион. Иран обвини Израел за убийството на високопоставен генерал от Революционната гвардия и се закани да отмъсти.

Американските военни обявиха, че са нанесли въздушни удари в Ирак. По-рано трима американски военни бяха ранени при атака с дрон на базата им в Ербил.

"Целта е да се потърси отговорност за нападенията срещу коалиционните сили в Ирак и Сирия и да се намали способността им да продължат", се казва в изявление  на Централното командване.

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.